Carpathian Garden

Romania, tara mea de jale, tara mea de dor…ar putea fi un sinonim pentru Carpathian Garden, piesa scrisa si interpretata de Radu Iacoban si de Tudor Aaron Istodor.


3729 vizualizari

Recunoaste personajul

Talentatul Radu Iacoban aduce pe scena cateva personaje contemporane usor de recunoscut dar poate mai greu de digerat. Radu le imprumuta ceva din talentul lui de orator asa ca ele par a ne convinge mai bine decat la televizor de utilitatea lor existentiala. Si poate asa si e. Poate ca pana nu le recunoastem si nu ne impacam cu ele, nici nu putem scapa de ele. Poate cu cat suntem mai indirjiti impotriva acestor personaje cu atat ne va fi mai greu sa scapam de ele. Fac parte din umbra noastra. Asa cum ne sfatuiesc psihologii, ce se afla in umbra trebuie adus in lumina constiintei si acceptat. Abia atunci vom putea trece la urmatorul nivel.

Tara trista plina de umor

Jurnalele de stiri, emisiunile, personajele contemporane pe care le tot vedem zapind printre canale, ne intristeaza. Ne exaspereaza. Ne arunca in deznadejde. Ne fac sa ne intrebam de ce mai stam in tara asta. Dar daca suntem atenti la discursul mogulului din piesa, de exemplu, intelegem ca toate acestea fac parte dintr-un joc. Un joc din care putem alege sa nu facem parte. Mie personal textul savuros al lui Radu Iacoban, Carpathian garden, mi-a intarit convingerea ca aceste personaje nu merita ura noastra. Mai degraba compasiunea. Nu le e usor cum nici noua nu ne e usor. Si din aceasta dilema cum putem iesi? Sa mergem la teatru….ar fi un pas.

Razi si castigi

Pentru mine asta e solutia salvatoare. Sa ne uitam in oglinda si in loc sa ne speriem de ce vedem sa radem. Sa radem de ce vedem, sa ne strambam la ce vedem, sa ne dam palme, sa ne tragem de urechi. Si sa ne vedem de viata noastra. De pasiunile noastre, de ceea ce ne face sa ne simtim bine, utili, poate chiar impliniti. Inteleptii au spus-o deja. Sa ne incepem ziua razand copios de noi insine in primul rand si apoi poate de tot acest circ prin care ne miscam. Poate asa, mai avem o sansa…merita incercat, nu? Macar vom fi mai veseli. Oricum, mergeti sa vedeti piesa. Caci cu Tudor Aaron Istodor si cu Radu Iacoban veti rade garantat. Copios. Sunt doi actori talentati, tineri, frumosi, textul e excelent, rasul-plansul garantat. Deci va veti intoarce de la teatru mai veseli si mai usori…Caci da, si teatrul e o solutie la deznadejde. In plus, la teatru e mai usor sa razi.
 
Carpathian Garden
De Radu Iacoban
Cu Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor

Acest film va este oferit prin programul Catena pentru Arta.

Realizatori:
Mihaela Moldoveanu
Ioana Bercaru

Carpathian Garden Carpathian Garden Carpathian Garden Carpathian Garden Carpathian Garden Carpathian Garden Carpathian Garden

Cuvinte cheie
Carpathian garden, radu iacoban, tudor aaron istodor, godot, catena

ComentariiNumeComentariu