ROYAL SUMMER S/S 2021 cu FLORIN DOBRE

Deschide videoclipul

Singurul designer român cu apariții, editoriale și cronici elogioase în VOGUE și GQ Magazine, în Le Figaro și Le Monde a lansat recent noua sa colecție masculină pentru sezonul primăvară-vară 2021.     

”Alege viața! Alege să trăiești! Colecția este un îndemn de întoarcere la natură, la clasic, la școală, la normalitate! ” – spunea Florin Dobre. Colecția sa ”Regală” pledează pentru revenirea la normalitate și la stilul clasic, prin liniile croite pe corp, cu un croi masculin, curat, în nuanțe luminoase ”pentru vremuri înălțătoare”. Vedetele colecției sale care inspiră ”prospețime, profunzime și autenticitate”, dar și întoarcerea la natural și natură, sunt fracul stilizat și sacourile ”la două rânduri” care revin în forță în acest sezon.

           

”Merg de fiecare dată pe clasicul care nu se demodează niciodată” – mărturisea creatorul de modă.  ”De exemplu, odată cu redeschiderea celebrului tȃrgul de modă vestimentară din Florenţa – Pitti Immagine Uomo, clasicul a revenit în central atenţiei, aşa că putem scoate la lumină tiparele vechi şi prăfuite și să le folosim din nou, putem căuta croitorii bătrȃni care să ne croiască costume aşa  cum  făceau odată și  putem să purtăm pantaloni la dungă, asa cum o faceau taţii nostri. Pentru că astăzi clasicul este la moda!”.

 

Chiar și colecțiile de pantofi, deși spectaculoase unt bazate pe pantoful clasic, dar cu mici intervenitii in design si alegerea materialelor.

           

A trecut mai bine de un deceniu de la prima colecție lansată de designerul care a reușit să atragă atenția exclusivistei lumi a modei internaționale. După excepționala prezentare de modă din 2013, la Săptămâna Modei de la Paris, Florin Dobre a primit, un an mai târziu, invitația de a defila în centrul „urban” al Londrei, în cartierul artei contemporane Shoreditch, la Red Gallery.  De atunci, celebra revistă britanică GQ actualizează în fiecare sezon marca Florin Dobre în rândul marilor case de modă ale lumii, precum Gucci, Lanvin, Burberry sau Kenzo.

           

În 2019 a prezentat colecția aniversară, la zece ani de la debut. ”Cercul e acum închis rotund, dar brandul Forin Dobre va continua să facă istorie” – declara atunci. „Acești zece ani mi-au amprentat viitorul, mi-au consolidat prezentul și mi-au oferit o carieră pe care nu aș fi putut să o ridic mental până aici. Nu am crezut vreodată că pot avea colecțiile în cele mai faimoase reviste și nici nu aveam acest curaj să cer atât de mult. Au fost zece ani de poveste, zece ani de muncă, de constanță și succes după succes, zece ani în care limitele de orice natură și-au găsit înfrângerea”.

           

”Sunt un om optimist dar realizările acestei scurte cariere sunt mult peste așteptările mele” – mărturisea designerul despre care a scris la superlativ, impresionat de colecția sa „Panta Rhei”,   însuși redactorul șef al Le Figaro. O echipă de la Le Monde a făcut un film documentar despre românul Florin Dobre care a fost filmat și intervievat timp de trei zile.

 

”Nu imi place să fiu laudat, dar am o vorb: Nu mă lăuda că nimeni nu știe să o faca mai bine decât o fac eu!” – este una dintre replicile preferate ale designerului care ne îndeamnă să avem grijă de aspectul exterior pentru că ”ne poate ajuta să întâlnim oameni frumoși din viata noastră”.

 

Realizator: Oana Georgescu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.