Si iata c-au trecut 80 de ani – Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel

Deschide videoclipul

Noi, Catena, suntem mandri si onorati sa-i fim alaturi domnului Alexandru Arsinel la zi aniversara. Contributia si talentul artistic al domniei sale puse in slujba teatrulului, filmulului si domeniului publicitatii romanesti sunt atu-uri incontestabile care si pe noi Catena ne-au determinat sa il dorim alaturi pe Domnul Arsinel. Impreuna cu minunata Stela Popescu au creat de-a lungul anilor scenete si spoturi tv memorabile care ne-au apropiat si mai mult de publicul nostru. Ii multumim din toata inima si ii spunem La multi ani!

Acestea au fost cuvintele rostite de Adrian Enache, indragitul solist al Teatrului de Revista Constantin Tanase la finalul spectacolului aniversar dedicat marelui actor Alexandru Arsinel, un eveniment incununat la final cu un impresionant tort Catena si cu un superb cos de flori oferit de Otilia Ostrotki, director general  Tonica Group, agentia de publicitate care l-a ales pe maestrul Arsinel sa reprezinte Catena – Farmacia inimii in stilu-i caracteristic..

 

A fost o seara magica, asa cum merita Alexandru Arsinel, sarbatorit si omagiat deopotriva de intreaga echipa a Teatrului de Revista, de intreaga familie, de colegi de breasla, regizori, solisti de muzica usoara, compozitori, textieri, de prieteni si admiratori care au fost pentru o seara Marele Public venit sa faca o mare reverenta in fata acestui mare artist care si-a dedicat viata si cariera lor, spectatorilor de pretutindeni... Pentru ca pe 4 iunie 2019 maestrul Alexandru Arsinel a implinit 80 de ANI si peste 60 de ani de cariera dedicati teatrului si filmului romanesc, dar mai ales Revistei, un gen unic in lume.

 

Multumim doamnei Anca Vlad si Farmaciilor Catena, pentru ca ne sunt mereu alaturi, cu delicatete, distinctie si generozitate – Valentina Fatu, actrita

 

Spectacolul aniversar „Si iata c-au trecut 80 de ani” a fost regizat de Vasile Muraru (directorul Teatrului Tanase) si de Valentina Fatu, cei care au semnat si conceptul acestui show prezentat si moderat de Iuliana Marciuc. Prologul a apartinut actritei Ana Maria Donosa. Pe scena Salii Savoy pe care tot timpul spectacolului s-a aflat Alexandru Arsinel, au poposit artisti, prieteni, colegi, colaboratori de-o viata ai lui Alexandru Arsinel. 

 

Multumim oamenilor de mare valoare profesionala si umana, mai putin obisnuiti cu scena, care au intrat in conventia spectacolului si au devenit, pentru o seara, actori: prof. dr. Monica Pop, prof dr. Florian Popa, doamnei Ioana Bogdan, domnilor Serban Altangiu, Stefan Gheorghiu si domnului Dan Puican – a spus actrita Valentina Fatu. Multumim doamnei Anca Vlad - Farmaciile Catena, pentru ca ne este mereu alaturi, cu delicatete, distinctie si generozitate…. Multumim lui Octavian Ursulescu, pentru ca de fiecare data esti cu noi si pentru ca mereu invatam de la tine. Multumim artistilor invitati Mirabela Dauer, Luminita Anghel, Sanda Ladosi, Adrian Enache, Eugen Cristea si Gabriel Dorobantu, carora le transmitem toata pretuirea noastra si multumim, draga domn Jolt Kerestely. Iuliana Marciuc, multumim pentru firescul tau, pentru prietenie si pentru ca ai innobilat cu prezenta ta, scena Teatrului Tanase! Multumim echipei de productie, echipei tehnice, exceptional sincronizata, oamenilor vazuti si nevazuti, din teatru, care au inteles ca lucrurile bune se fac doar in echipa si artistilor din Teatru, actori, solisti, balerini si instrumentisti, prezenti pe scena si in sala!... si mai cu seama, multumim, publicului nostru cald, prietenos si fidel

 

Scenografia spectacolului a fost semnata de Ana Iulia popov, coregrafie de Cornel popovici, iar conducerea muzicala de dirijorul si compozitorul Dan Dimitriu.

 

Finalul spectacolului a fost senzantional, cu solistii teatrului – Adrian Bnache, Bianca Sarbu, Daniela Tanase, Alin Gheorghisan, cantand la unison, alaturi de toti cei prezenti, pe scena si in sala, un “Multi ani traiasca !” din toate inimile.

 

Spectacolul aniversar Alexandru Arsinel, Si, iata, c-au trecut 80 de ani', a fost o fireasca reverenta profesionala, in fata unui artist de exceptie in genul revuistic!

 

(…) Acest mare actor popular joaca, zi si noapte pe scena propriei vieti, aproape neobosit (…) Este artistul care a depasit de mult riscul meteoric si s-a facut o stea in toata legea, pentru ca are bossa de vedeta. Pare o forta a naturii, are o siguranta si un aplomb fara masura, trage cu ghiulelele verbului sau in sala, iar publicul explodeaza de ras. Cineva l-a comparat cu un tunar, dar comparatia nu mi se pare exacta intrucat tunarii trag si pe de laturi. Arsinel, nu! Si, ceea ce mi se pare un miracol, dupa explozie, actorul canta sensibil, unduitor, inteligent. (…) Il privesc uneori cum acopera terenul si timpul si spatiul si sufletul si ii admir dorinta sincera, netrucata de a fi peste tot. Crede in public, in familie, in meseria lui si in prieteni. Putini rezista in zilele noastre la oboseala de a fi vedeta. Arsinel, da! Pentru ca el joaca si va juca tot timpul pe scena propriei sale vieti…- Aurel  Storin, 1997

 

Si acum, la ceas aniversar, cand il sarbatorim la 80 de ani de viata si peste 60 de ani de cariera, observ cum cantecele lui Alexandru Arsinel dezvaluie de fiecare data latura sa sufleteasca atat de familiara celor din jur, prea putin cunoscuta marelui public, care-l considera un actor comic genial. El a jucat exceptional, in teatru, si drama, iar astfel de actori ascund intr-un colt al sufletului un filon de tristete, durere, dezamagire care arareori este revelat spectatorilor. Alexandru Arsinel si-a deschis sufletul in compozitiile sale, este romantic, nostalgic si nu o data cu o lacrima in coltul ochilor. Iar noi ne amintim de incercarile la care l-a supus viata si care cu siguranta l-au marcat si in plan artistic. (…) Daca nu s-ar fi nascut la Dolhasca, in Moldova, ci la Los Angeles, in California, ar fi devenit cu siguranta o mare vedeta comica a Americii si a lumii, cu zeci de filme la Hollywood, asemeni lui Sinatra, si in paralel ar fi batut toate recordurile de tiraj cu discurile sale. Sa ne bucuram insa ca este AL NOSTRU, monstru sacru in patrimoniul de aur al filmului si al teatrului romanesc, in special al aceluia de Revista, pe care l-a innobilat cu harul lui unic. Probabil cei care il asculta cantand isi inchipuie ca muzica usoara este doar un hobby, dar e mai mult de atit. Alexandru Arsinel este un muzician in adevaratul sens al cuvantului: compune, stapaneste toate ritmurile, de la piesele latino-americane la romante, de la colinde la cele evergreen, neocolind muzica usoara si bogatul folclor bucovinean. Cantul este pentru el placerea suprema. Fiindca Arsinel nu este un actor care si cinta, ci un cintaret in toata puterea cuvantului, cu numeroase discuri si succese muzicale la activ. Fac din nou o reverenta in fata Lordului scenei si al muzicii usoare, ii declar afectiune pe viata si sa spun ca pentru noi este Alexandru King Arsinel! - Octavian Ursulescu, 2019


Multi ani in sarbatoare, domnule Alexandru Arsinel! 

 

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu
Editor: Nicu Pojaru
Foto: Costi Manolache
 Cuvinte cheie
Alexandru Arsinel, Teatrul de Revista Constantin Tanase, Vasile Muraru, Valentina Fatu, Si iata c-au trecut 80 de ani, Sala Savoy, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobantu, Sanda Ladosi, Luminita Anghel, Adrian Enache, Eugen Cristea, Octavian Ursulescu, Jolt Kerestely Iuliana Marciuc, Ioana Bogdan, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.