Podiumuri si victorii la Raliul Sibiului 2019 pentru DTO Rally Team echipa sustinuta de Catena

Deschide videoclipul

Cea de-a V-a etapa a Campionatului National de Raliuri 2019 s-a desfasurat pe spectaculoasele probe speciale de asfalt din judetul Sibiu si Alba, pe un total de 15 sectiuni cronometrate si aproximativ 125 de kilometri. Cu trasee noi de concurs, cu temperaturi foarte ridicate si cu doua probe ”speciale” anulate, competitia a fost una foarte dificila, dar si o veritabila provocare pentru echipajele DTO Rally Team, echipa sponsorizata de Catena.

Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, lideri in clasamentul Campionatului National de Raliuri!

     

Pilotii si copilotii au pornit insa cu entuziasm si cu dorinta de victorie in cursa sibiana, avand evolutii constante, cu timpi excelenti pe probele speciale. Victoriile la categorii pentru doua echipaje si podiumurile obtinute de celelalte au readus gruparea pitesteana pe locul secund in clasamentul general dedicat echipelor.  Pe finalul primei zile de concurs cei doi coechipieri au avut un ritm bun si au incheiat primele trei probe speciale ale cursei pe locul secund. In cea de-a doua zi a competitiei, cel mai experimentat echipaj al DTO Rally Team a incercat sa recupereze din diferenta fata de primul loc. ”La inceputul cursei am fost scosi din ritm de iesirea in decor a lui Simone Tempestini si nu am reusit sa ne mentinem ritmul. Pana ne-am trezit, Sebastian Itu luase un avans considerabil, pentru ca mai apoi sa incercam sa recuperam, riscand insa prea mult pentru a micsora din secundele pierdute in prima zi. La prima trecere, nu m-am simtit confortabil pe zonele denivelate ale noilor probe. La bucla secunda, in urma modificarilor de setari din parcul de service, masina s-a comportat excelent si ne-a oferit increderea de care aveam nevoie, dar recuperarea de timp pe care ne-am propus-o in ziua secunda a fost incurcata si de o alegere gresita de anvelope de dimineata. Din pacate, anularea Power Stage-ului ne-a taiat orice sansa de a recupera cele 10 secunde fata de locul secund” - a descris Vali Porcisteanu cursa de la Sibiu. Cu timpi foarte buni pe probele speciale si cu ritmul rapid avut la bordul Citroen-ului C3R5, Vali Porcisteanu si Dan Dobre au urcat din nou pe podium in aplauzele spectatorilor sibieni. Astfel cu locul III obtinut in clasamentul general, echipajul a revenit in fruntea Campionatului National de Raliuri dupa cele cinci etape desfasurate in acest sezon. ”Cu punctele obtinute la Raliul Sibiului am devenit din nou, lideri in clasamentul general provizoriu si suntem foarte fericiti” – a declarat Valentin Porcisteanu. ”Urmeaza Raliul Iasului, o etapa de macadam unde ma simt mai bine decat pe asfalt, pentru care o sa organizam si o sesiune de teste pentru a ne face incalzirea. Sunt sigur ca nu vom mai avea surprize si vom putea fi in frunte de la inceputul cursei”.
     

Echipajul Bogdan si Delia Nastase a facut spectacol pe probele speciale si a punctat pentru DTO Rally Team, clasandu-se pe primul loc in cadrul clasei 11. Mai mult, cei doi au ocupat locul 8 in clasamentul general OPEN, cel care ia in considerare toate echipajele inscrise in competitie, indiferent de categorie. Pentru echipajul Cristi Sugar - Vlad Colceriu, victoria mult dorita a venit din nou, dupa ce echipajul a reusit aceeasi performanta si la Raliul Argesului Catena, etapa de debut a sezonului. Etapa de la Sibiu a fost perfecta pentru juniorii DTO Rally Team, care au controlat cursa de pe prima proba speciala, reusind sa se impuna in clasamentul Cupei Dacia, cucerind locul I: ”Munca, pregatirea, antrenamentele, concentrarea ne-au dat in sfarsit satisfactiile meritate. Plecam acasa cu o victorie importanta, cu puncte care ne aduc din nou in lupta la varf pentru titlul Cupei Dacia 2019. Vrem sa ne aratam ritmul si valoarea la etapele urmatoare, atat pe macadam, cat si pe asfalt!” - a spus Cristi Sugar.  Dupa podiumul obtinut in cadrul clasei RC4 la Raliul Harghitei, Eugen Caragui si Robert Fus au plecat hotarati sa obtina un rezultat bun si pe probele speciale de asfalt de la Sibiu. Cu o evolutie constanta, cei doi au incheiat Raliul Sibiului pe locul III. In clasamentul general al clasei RC4 ei se mentin pe podium dupa cele cinci etape desfasurate pana in prezent in acest sezon. Cristi Dolofan si Mihai Sandu (Peugeot 208 R5) au pornit excelent in Raliul Sibiului 2019, o cursa in care au aratat din nou ritmul rapid pe care-l pot avea pe probele speciale. Ei au adus puncte valoroase pentru DTO Rally Team in clasamentul echipelor. ”Suntem multumiti de ritmul avut si de rezultatele pe care colegii de echipa le-au obtinut. Peugeot-ul 208 s-a comportat excelent si acum ne gandim cu entuziasm la etapa de macadam de la Iasi, din luna septembrie” - a declarat Cristi Dolofan la finalul Raliului Sibiului 2019. 
     

De remarcat faptul ca, datorita suportului oferit de Catena, dupa aproape 10 ani de pauza, Raliul Argesului Catena, prima etapa  a Campionatului National de Raliuri 2019, a revenit in circuitul motorsportului romanesc si a reprezentat o excelenta oportunitate de promovare a zonei, precum si a motorsportului din tara noastra. Catena ii felicita pe toti membrii echipei DTO Rally Team si le ureaza succes in campionatul care mai are programate inca trei etape: Raliul Iasiului (6 - 7 septembrie), Transilvania Rally (28 – 29 septembrie) si Raliul Brasovului (18 – 19 octombrie).

 

CATENA sustine campionii!

 

Realizator: Oana Georgescu
Editor: Nicu Pojaru
Foto, video: RallyZoom.roCuvinte cheie
Raliul Sibiului 2019,  DTO Rally Team Sibiu 2019, Catena,  Campionatului National de Raliuri 2019,  Valentin Porcisteanu,  Dan Dobre,  Sebastian Itu,  Bogdan si Delia Nastase,  Cristi Sugar,  Vlad Colceriu,  Cupei Dacia,  Cristi Dolofan,  Mihai Sandu, SensoTV, Senso LifeStyle  

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.