„Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of

4326 vizualizariDeschide videoclipul

Marius Albu, fondatorul Asociației Explorer, a început să se viseze navigator încă din copilărie când plutea la Onești, pe apele Trotușului sau ale Cașinului, pe câte o bucată de polistiren expandat. Mai târziu, undeva în clasa a șasea, a construit o plută, împreună cu un prieten, în Bacău, cu care avea de gând să plece pe Bistrița și mai apoi Siret. Nu știe exact unde ar fi vrut să plece, dar la ce “apucături” are acum la 63 de ani, bănuiesc că ar fi vrut să plece tot în jurul lumii.


„Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of „Primul roman in jurul lumii cu un velier. Singur si fara oprire.” - Making Of

Așa cum se va întâmpla în luna octombrie a acestui an. A pus la punct un plan conform căruia va naviga în jurul lumii. Ar fi pentru a treia oară. De această data însă vrea ceva unic. Unic pentru România. Pentru că dacă îi reușește “trăznaia”va deveni primul român care navighează în jurul lumii solitar, fără oprire și fără alimentare. Ar trebui sa dureze vreo 200 de zile. În funcție de vânt. Mai puțin de 100 de oameni din întreaga lume au reușit să facă o astfel de călătorie vreodată. Se spune că mai mulți au ieșit în spațiu.

 

Va fi o mare provocare pentru care s-a pregătit destul de mulți ani. Probabil încă din copilărie. În anii ‘90 și-a construit un velier, Phoenix, cu care a mers în jurul lumii de două ori și ceva. Cu Phoenix a desfășurat și proiectul “Cu toate pânzele sus”, care e un alt vis din copilărie, acela de a merge pe urmele goeletei Speranța. Exact ca-n carte. Sau ca-n film. Peste Atlantic, până în Țara de Foc.

 

Până acum a navigat peste 100.000 de mile marine. Asta înseamnă peste 185200 de kilometri. Experiență are, dorință există, o nouă barcă este pusă la punct chiar în acest moment… rămâne doar să așteptăm să-i ținem pumnii ca să-i iasă.

 

Conceptie, scenarizare, productie si regie: Corina Voicu

 

Director imagine: Adrian Calta

 

Operatori: Alex Andries, Ionel Stanciu

 

Realizator Making of: Iulia Mirica

 

Editor imagine: Stanislav Pescu

 

Foto: Sabina Ghiormescu

 

Grafica printuri: Tonica Group

 

Realizat de: Agentia de publicitate Tonica Group


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.