Cei mai frumosi ani ai lui Claude Lelouch, pe scena Festivalului Filmelor de la Cannes

Deschide videoclipul

Invitat de onoare al Festivalului Filmelor de la Cannes, organizat de Cristian Mungiu si sustinut an de an de Catena, maestrul cinematografie franceze, Claude Lelouche!

Aplaudat indelung la Cannes anul acesta pentru ultimul sau film, Cei mai frumosi ani din viata, regizorul si scenaristul Claude Lelouch ne-a impartasit cate ceva din gandurile si trairile sale legate de cinema si de sensul vietii.

 

Iubirea si cinematografia, a match made in heaven!

 

Povestea filmului incheie cu eleganta si simplitate aventura de iubire din '' Un barbat si o femeie'', pelicula care a obtinut deopotriva marele premiu Palme D'Or la Cannes in 1966 dar si doua premii Oscar, pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun scenariu. Un film memorabil, devenit un clasic, o referinta pentru orice iubitor de cinema, un film care a emotionat milioane de spectatori. Si iata ca azi, Claude Lelouche ne marturiseste, cu farmecul sau necontaminat de trecerea timpului ca iubirea este cea care da sens vietii, e singura care traverseaza timpul si care lasa urme, mai ales daca e neimplinita si daca ne face sa suferim. Dupa 53 de ani, ii aduce pe barbatul si femeia indragostiti, pe Jean Louis Trintignant si pe Anouk Aimee din nou impreuna. Sunt si ei de-acum la apogeul vietii, aproape de marea trecere, si-si amintesc cu nostalgie si blandete anii iubirii, cei mai frumosi ani din viata. Un scenariu precis si surprinzator, care ne pune in fata cu propriile noastre credinte, sperante si cu cei mai frumosi ani ai nostri. Daca i-am trait deja sau ii mai aasteptam. Pe scena festivalului, Claude Lelouch ne-a vorbit despre dificultatea de a transpune in imagini si cuvinte inexplicabilul mister al iubirii. A fost misiunea lui de-o viata. Si ne-a lansat si noua aceasta invitatie la deslusire, cunoastere, traire.

 

Text: Mihaela Moldoveanu

 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.