Catena, partener al calatoriilor Marinei Almasan

Deschide videoclipul

Ca promotor al sănătății prin cunoaștere, CATENA i-a fost partener de călătorie Marinei Almășan în drumeția sa în nordul Planetei și a susținut lansarea celei de a 11-a cărți semnată de ea la finalul acestui periplu, o carte intitulată simplu și frumos „Aventuri în Țara Trolilor (Jurnal de Călătorie în Norvegia)” și pe care nu o mai poți lăsa din mână odată ce îi citești primele rânduri.

„Am cutreierat lumea asta-n lung și-n lat. Mi-am rupt pingelele prin mai toate continentele și mi-am înghesuit impresiile în filme și cărți. (...) M-am oprit, în drum, într-o țară fabuloasă, cu aromă de fiorduri și trăsături vikinge, cu omeni mai calzi decât ți-ar da voie prejudecățile să crezi (...)”, spune autoarea.

 

Lansare cărții „Aventuri în Țara Trolilor (Jurnal de Călătorie în Norvegia)” a avut loc la Institutul Cultural Român din București, în prezența unui număr impresionant de personalități culturale și artistice, diplomați și a unor profesioniști din domeniul televiziunii. 

 

CATENA vă îndrumă să vă îmbarcați cu Marina Almășan pe legendara corabie Fram, să-i salutați pe celebrii exploratori pe Fridtjof Nansen, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, și pe Roald Amundsen, primul om care a ajuns la Polul Sud, să vă plimbați prin parcul Ekeberg și să vedeți palatele regale din Oslo, să petreceți alături de norvegieni de Ziua lor Națională într-un mod inedit sau să întâlniți români care ne fac cinste peste hotare, precum tenorul Gabriel Bîrjovanu, de la Opera Națională Norvegiană.

 

Cu fiecare pagină parcursă, „Aventuri în Țara Trolilor (Jurnal de Călătorie în Norvegia)” vă transpune dintr-un loc minunat în altul, de la Julehus, Casa lui Moș Crăciun din Drøbak, la vestita Peninsulă Bygdøy, până la la faimosul Magic Ice Bar,  la zidurile Fortăreței Akershus, la Muzeul Munch sau la Nobels Fredssenter, Centrul Premiului Nobel pentru Pace.

 

Sau poate veți dori să descoperiți  Popsenteret, locul unde este adunată întreaga istorie a muzicii pop norvegiene și unde „puteți proba și senzațiile trăite de staruri la mega-concerte”?! 

 

Pe tot parcursul acestei vizite spectaculoase în lumea vikingilor, Marina Almășan i-a avut ca însoțitori imaginari pe nostimii troli. Autoarea dezvăluie că aceste ființe mitologice au fost cele care au condus-o prin toate colțurile Norvegiei. Inedită drumeție!   

 

„ Dacă nu aș fi avut acest ghid simpatic, precis m-aș fi rătăcit printre atâtea fiorduri”, spune autoarea, chiar în debutul povestirilor sale.  

 

CATENA o felicită pe Marina Almășan pentru această a 11-a carte fermecătoare și vă invită să nu ratați bucuria unei lecturi care vă transformă în călători peste mări și țări și vă conferă sănătate prin relaxare și încântare!

 

Realizator: Roxana Chivu

Operator Imagine: Alex Andries

Editor: Stansilav Pescu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.