Educatori, pedagogi și traineri internaționali prezenti la Conferința de Educație Timpurie ACORNS

Deschide videoclipul

Pentru a șasea oară, Acorns organizează o conferință care aduce laolaltă educatori, pedagogi și traineri internaționali care împreună construiesc noi drumuri în educația celor mici.

Catena este alături de grădinițele Acorns și sprijină educația timpurie, înțelegând felul în care influențează educația ulterioară a copiilor și chiar întreaga lor viață.

 

Semințele plantate în copilăria timpurie se vor transforma, așa cum au dovedit-o copiii educați la Acorns, în stejari puternici, cu rădăcini solide pentru o viață mai bună și mai împlinită.  

 

Pentru mulți dintre noi, matematica a fost sau poate încă mai este o materie plină de necunoscute.

 

Pentru copii însă, este o necesitate și felul în care se raportează și se apropie de ea, le va schimba întreaga viață. Acesta este încă unul din motivele pentru care educația timpurie a copiilor este atât de importantă.

 

Prin joc și prin metode de predare specifice vârstei timpurii, copiii pot învăța cu drag adunarea, scăderea, înmulțirea, fracțiile și alte concepte matematice care astfel pot deveni prietenoase și mai ușor de înțeles.  

 

Dezvoltarea inteligenței matematice

 

Cea de-a VI-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie, cu tema ”Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice” a fost urmărită cu interes de educatori, psihologi, pedagogir, coordonatori responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale, asistenți medicali, supraveghetori și îngrijitori care interacționează și participă la activitățile copiilor. 

 

Introducerea conceptelor matematice simple în educația timpurie facilitează dobândirea unor abilități importante pentru viața de adult și favorizează succesul academic.

 

Pe lângă importanța sa în parcursul educațional, matematica de bază dezvoltă și o serie de abilități necesare rezolvării problemelor de zi cu zi, precum gândirea logică și orientarea în timp și spațiu.

 

Astfel, viitorii lideri necesită o bază timpurie fondată pe o educație matematică de înaltă calitate, concretizată prin programe de învățare eficiente.

 

Astfel de practici presupun, la rândul lor, ca educatorii să beneficieze de strategiile și resursele adaptate nevoilor generațiilor actuale.

 

Realizatori: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu

Imagine: Silviu Crangureanu

Editor: Nicu Pojaru

 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.