Celebrul percutionist Thomas Stronen a deschis Timisoara Jazz Festival 2019

Deschide videoclipul

La inceput de noiembrie, cu sprijinul Catena, a XI-a editie a Timsoara Jazz Festival a incantat iarasi iubitorii de jazz din capitala banateana. Sub bagheta lui Marius Giura, organizatorul neobosit an de an a acestui festival si a festivalului mult iubit de la Garana, s-a ascultat anul acesta jazz nordic de exceptie, dupa parerea mea de amator.

Time is a blind guide, un quintet cosmopolit de exceptie

 

Thomas Stronen este un celebru percutionist, renumit in lumea jazzului pentru interesantele colaborari cu care si-a format un public consecvent. De data aceasta, a adunat muzicieni de mare clasa intr-un quintet, intitulat Time is a blind guide. Ei au prezentat pe scena Filarmonicii Banatene din Timisoara, cel mai nou proiect al lor, aparut la casa de discuri ECM Records.  

 

Din grup fac parte: Ayumi Tanaka (pian, Japonia), Hakon Aase (Norvegia, viola), Lucy Railton (Marea Britanie, violoncel), Ole Morten Vagan (Norvegia, contrabass) si bineinteles, Thomas Stronen (Norvegia), baterie si percutie.

 

I-am ascultat si noi, ne-au placut foarte mult si va aducem si dumneavoastra cateva imagini si sunete de la concertul lor, cu invitatia de a-I asculta si de a-I urmari si pe mai departe!

 

Realizatori: Mihaela Moldoveanu, Ioana Bercaru

Imagine: Alex Andries

Editor: Stanislav Pescu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.