Cu Marina Almășan, Pe urmele vikingilor

Deschide videoclipul

Unul dintre cele mai asteptate evenimente editoriale, marca Marina Almăşan, lansarea celui de-al 13-lea jurnal de călătorie (cu noroc!), a avut loc în aer liber, în decorul superb al terasei de la etajul 7 al unui hotel din centrul Bucureștilor, respectând firește măsurile anti-COVID. Chiar poate fi considerat unul norocos, căci vedeta de televiziune cea plimbăreață prin lume a prins la începutul anului, în februararie, ultimul…avion spre Stockholm, ”înainte de pandemie”. Și cum ”în timpul pandemiei” a avut răgazul necesar să mai scrie o carte de călătorie – ”Pe urmele vikingilor. Jurnal de călătorie în Suedia” (Grupul Editorial Corint), a lansat-o oarecum ”după pandemie” în cadrul unui eveniment al cărui sponsor de tradiție a fost Catena.

 

”Suedia este o destinație de neratat, o tara frumoasă, excelent gestionată, și cu un popor care dărâmă toate prejudecățile legate de spiritul rece al nordicilor” – Marina Almășan.

 

Un număr limitat, dar suficient, de prieteni, colaboratori, colegi de breaslă, artisti, vedete, oameni de cultură, sportivi, diplomati, jurnalisti, impus tot de regulile stării de alertă ale pandemiei au tinut să fie prezenti la lansarea savuroasei cărți despre Suedia în general și despre fascinantul Stockholm, în special. Aceste cărți au devenit déjà un frumos și generos obicei pentru binecunoscuta prezentatoare și realizatoare a emisiunii de la TVR, ”Femei de 10, Bărbați de 10”. Amintim și alte titluri de succes, de asemenea sponsorizate de Catena: ”Marile surprize ale micului Luxemburg” (2019),”Cu ricșa prin orașul Viitorului” (2017), ”Nici eu nu mai ştiu cine sunt...” (2016), ”Eu...Japoneza! Jurnal de călătorie la Tokyo” (2015), ”Insomniile Marinei” (2012), ”10 zile la Beijing. Jurnal de calatorie al unei vedete TV” (2014), ”Zgârie-norii din Shanghai (2015), Bombanelile Marinei” (2013) sau  ”Şi eu am descoperit America!” (2016).

 

Au ținut să vorbească despre această carte E .S.Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România, celebrul editorialist și caricaturist Octavian Andronic, cel care a realizat coperta cărții, Mariam El-Hek, Director MAE, Flori Mihalache, PR Editura Corint, jurnalistul Adrian Artene, director editorial al pubicațiilor Gândul, Can Can, Ciao.

 

”Simt o sfârșeală, amestecată cu o lăuntrică bucurie: am mai lansat o carte,  m-am  mai împrietenit cu o țară, ca am adunat laolaltă oameni atât de frumoși, că mi s-au confirmat atâtea prietenii, de care îmi era dor, că…până la urmă, sunt un om fericit! Și asta și datorita vouă, dragii mei!” – Marina Almășan.

           

In periplul suedez, vedeta de televiziune a avut ocazia să întalneasca români speciali, să îi intervieveze și să le dezvăluie activitatea, succesul și reușitele într-o țară, deși îndepărtată, cunoscută și vizitată de români, așa cum sublinia E.S.Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România. Designerul Amelia Ursache și Dana Dragomir, supranumită “Regina naiului, în Suedia” au venit special la București pentru lansarea cărții Marinei Almășan. Printre invitați s-au numărat și E.S. Soren Jensen, Ambsadorul Danemarcei în România, Mariam El-Hek, Director MAE, Dan Krizbai, vicepreședintele ICR, actorii Cristina Deleanu, Crina Matei, Marian Ciripan și Bogdan Stanoevici, Sanda Ladoși, dr. Monica Pop, Elisabeta Lipă, Petrică Pană, Gheorghe Turda, Iuliana Marciuc, designerul Marius Mușat.

           

Momentele artistice au avut legătură, firește, cu Suedia: recitalurile naistelor Georgiana Pană și Dana Dragomir, cel al violonistei Alexandra Violin, dar și monologul August Strindberg, dramaturgul național citit de actorul Teatrului Național București, Eugen Cristea. ”Prin momentul de teatru, impecabil sustinut de marele actor si de și mai marele prieten, evenimentul meu a capătăt și mai mare greutate!” – mărturisea Marina Almășan.

             

“Cu  prețuire, unui om pe care-l admir foarte mult! Marina Almășan, 7 septembrie 2020”, scria Marina Almășan pe una din cărți, cu ocazia sesiunii de autografe. ”Deși probabil exagerez, imi place să cred ca, lecturând acasă cărțile mele – scrise jucăuș, cu lux de amănunte – cititorilor le va spori dorul de duca, și mai ales – ca să ne păstrăm în context – pofta de a cunoaște țara fabuloasă în care m-am aflat” – mărturisea autoarea. ”O si așa, n-o fi așa, nu voi ști niciodată, dar voi spera, în sufletul meu, că parte din turiștii români ce se plimbă prin lume, o fac și pentru ca au fost stârniți de jurnalele mele de călătorie!” 

 

Catena este sponsor tradițional al tuturor proiectelor editoriale ale Marinei Almasan.

 

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Andrei GheorghiuCuvinte cheie
Marina Almasan, Pe urmele vikingilor Jurnal de calatorie Suedia, Grupul Editorial Corint, E.S.Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România, Octavian Andronic, Eugen Cristea, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.