DTO Rally Team, sponsorizată de CATENA la Raliul Iașului și Transilvania Rally CNR 2020

Deschide videoclipul

După debutul oficial de acasă, la Raliul Argeșului Catena, prima etapă a calendarului competițional auto 2020 urmată de etapele de la Brașov și Harghita, respectiv Sibiu, Campionatul Național de Raliuri a continuat pentru DTO Rally Team, echipa din Pitești sponsorizată de CATENA în Moldova și recent, în Ardeal. Datorită măsurilor și restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, organizatorii CNR 2020 au desfășurat în premieră un eveniment comun cu două curse de tradiție, Raliul Harghitei, derulat pe asfaltul de lângă Brașov și Odorheiul Secuiesc, cu 4 probe speciale cu dificultate ridicată în județul Brașov și 7 speciale în Harghita, care au fost parcurse și în sens invers.

La început de septembrie, DTO Rally Team a concurat în Raliul Iașului, una dintre cele mai spectaculoase etape de rally. DTO Rally Team s-a aliniat la start cu doar două echipaje: Cristi Dolofan - Petre Tobă, la bordul unui Peugeot 208 R5, respectiv Dorin Banciu - Ioana Stan care au concurat la Clasa 11. Obiectivul celor patru sportivi de a strânge cât mai multe puncte pentru a rămâne în lupta pentru un loc pe podium în clasamentul general, pe echipe a fost atins, DTO Rally Team a reușit să se mențină pe podium.

 

Pentru DTO Rally Team, Campionatul Național de Raliuri 2020 a continuat cu a cincea etapă, Transilvania Rally. După două curse pe macadam, echipajele au revenit pe asfalt, iar gruparea piteșteană a luat startul în formulă completă cu cinci echipaje, în cea mai lungă cursă a sezonului care a măsurat 130 km cronometrați.

 

Iată componența DTO Rally Team: Cristi Dolofan - Petre Tobă (Citroen C3R5), Eugen Cărăgui - Robert Fus (Peugeotu 208 R2), Bogdan și Delia Năstase (clasa 11, Mitsubishi Lancer EVO), Raul Badiu - Rareș Fetean (Cupa Dacia) și Dorin Banciu - Ioana Stan (Toyota Corolla GT3). Contând pentru două campionate europene, Tour European Rally și European Rally Trophy, la competiția din județul Cluj, au apărut și incidente de cursă nedorite pentru DTO Rally Team, cu ieșiri în décor, abandonuri și defecțiuni tehnice.  Schimbările bruște de vreme, ceața densă și ploile abundente au caracterizat desfășurarea cursei. Și totuși, prin prisma rezulatelor obținute de către echipaje, DTO Rally Team a urcat pe podium, ocupând locul III în clasamentul general la Transilvania Rally. Prin prisma rezulatelor obținute de către echipaje, DTO Rally Team a ocupat locul al treilea în clasamentul echipelor la Transilvania Rally.

 

Sezonul competițional se va încheia oficial în luna octombrie cu macadamul din județul Bacău. Anularea Raliului Aradului programat în ultimul week-end din octombrie a determinat Federația Română de Automobilism Sportiv să introducă o nouă cursă în calendar, Raliul Moldovei.

           

Catena susţine campionii!

 

Text: Oana Georgescu

Foto: RallyPhoto.ro, Simcat & Mihnea Tatu, RallyPhoto & RallyArt
 Cuvinte cheie
Campionatul National de Raliuri Betano 2020, DTO Rally Team, Raliul Argesului Catena 2020, Raliul Iasiului, Transilvania Rally, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.