Victor Rebengiuc, amintiri de la Cannes 1965

Deschide videoclipul

În acest an, Les Films de Cannes a Bucarest l-a aniversat pe actorul Victor Rebengiuc. Festivalul a programat trei vizonări speciale ale filmelor Pădurea Spânzuraților, Balanța și Prea târziu. 

Victor Rebengiuc, la cei 88 de ani împliniți, a navigat printre amintiri într-o conversație cu Cătălin Ștefănescu. Punctul de plecare a fost Festivalul de la Cannes din 1965, anul primei ieșiri din țară și primei recunoașteri internaționale. Filmul Pădurea Spânzuraților, regizat de Liviu Ciulei, primea atunci Marele Premiu pentru Regie. Momentul a fost rememorat de Victor Rebengiuc cu mult umor si cu multe detalii de interes uman.

 

Pentru cei care nu au putut participa la aceasta gală, ne bucurăm să vă oferim câteva crâmpeie din amintirile acestui actor, o mare prezență în teatrul și filmul românesc de peste 60 de ani.

 

Cu modestie dar cu mult umor, Victor Rebengiuc a povestit cum a început legătura lui cu teatrul, ce a învățat de la profesorii lui, pe unde l-au purtat pașii și cum se vede pe sine în această poveste. Încă nu știe cum să primească un compliment, nu se consideră un model și nu joacă pentru aplauze. Vizionare plăcută!

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.