Catena este partener principal al L’Étape Romania by Tour de France!

Deschide videoclipul

Unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale verii este organizarea în premieră la București a L’Étape România by Tour de France, a cărei partener prinicpal este Catena! Legendarul eveniment dedicat pasionaților de ciclism se va desfășura în zilele de 27 și 28 august 2022, în Capitala României, care se alătură astfel, marii și frumoasei familii a L’Étape by Tour de France, cea mai spectaculoasă etapă a Turului Franței ai cărei protagoniști sunt cicliștii amatori. România devine a 20-a țară care se alătură acestui brand emblematic. Promotorii acestei competiții la care se pot înscrie toți cei care au vârsta de peste zece ani, amatori și profesioniști, sunt doi mari campioni, sportivi de top: Alex Ciocan, Președintele Federației Române de Ciclism și Răzvan Jugănaru, redutabil specialist în mountain - bike.

 

Traseul L’Étape Romania by Tour de France pentru competiția din 28 august 2022

 

Se estimează ca, la start-ul acestui eveniment de mare anvergură care sa va da în Piața Constituției, un eveniment atât de important pentru București, dar și pentru România, să se afle peste 3.000 de cicliști amatori și profesioniști, din țară și din străinătate. Cu toții vor avea posibilitatea de a concura sau de a pedala pe trei trasee diferite, pentru toate abilitățile contând ca o etapă a Turului Franței, chiar la ei acasă: The Race de 85 km (2 x loop), The Ride de 42 km (1 x loop) și The City Adventure de 14 km, pentru adulți și copii.

 

Traseul, prezentat în exclusivitate de Alex Ciocan și Răzvan Jugănaru, pe biciclete, va străbate cele mai cunoscute artere ale Capitalei și vor marca locuri emblematice, obiective istorice, culturale și arhitectonice. Se va porni din Piața Constituției, pe Bd. Unirii și se va pedala pe Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, cu punctele de atracție care prezintă istoria Bucureștilor de-acum și de odinioară: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.

 

L’Étape România by Tour de France Village va fi deschis pentru public în Piața Constituției, pe 27 august, iar pe 28 august, în ziua competiției, arealul va fi destinat exclusiv participanților în cursă și festivităților de premiere. Race Village va prezenta un muzeu în aer liber al acestui brand, o zonă de încălzire, food-court, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase zone ale sponsorilor și partenerilor evenimentului. 

 

Evenimentul de lansare a L’Étape Romania by Tour de France a avut loc la Ambasada Franței din Capitală unde au fost prezenți, printre alții, Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG, Kévin Quiniou, Head of L’Étape by Tour de France - Amaury Sport Organisation (ASO), Daniel Marin, Director Financiar Fildas-Catena Grup, Daniel Enache, Director Filiala Catena Bucureşti, Daniel Ioniţă, Manager Suport IT Smart Soft Power, parte a grupului Fildas-Catena, și Antoine Quiers, Project Manager L’Etape by Tour de France.

 

“Suntem onorați să aducem L’Étape by Tour de France în România, un brand legendar, unic în lume. Invităm comunitatea cicliștilor din țară și din străinătate să trăiască experiența și aventura marilor campioni, în prima cursă L’Étape by Tour de France din România, care va spune întregii lumi povestea pe bicicletă a Micului Paris. Mulțumim tuturor autorităților și sponsorilor fără de care acest vis nu putea deveni realitate” - a spus atunci Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG România, lider în marketing-ul sportiv și managementul de evenimente, având cel mai mare portofoliu de evenimente sportive pentru amatori (peste 1.000 pe an) din România.

 

Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe întreg mapamondul. Legendarul eveniment sportiv a debutat în 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi astfel de experiențe unice. L'Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 20 de țări în 2022 (inclusiv România!) și cu 26 de evenimente globale.

 

Împreună punem România pe harta L’Étape by Tour de France!

 

Catena susţine Campionii!

 

Realizatori: Florin Prodana, Oana Georgescu

Editor: Andrei Gheorghiu

Foto: Sebastian OrosCuvinte cheie
L’Étape România by Tour de France, Fildas-Catena Grup, Razvan Juganaru, MPG Romania, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.