ShortsUP Festival 2010

906 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Din luna octombrie, ShortsUP a inceput sezonul de scurtmetraje 2010–2011 cu o intrebare…dificila: care sunt pacatele capitale ale eroilor contemporani? Ce dispare sau ce se adauga la Desfrau, Lacomie, Avaritie, Invidie, Manie, Lene si Trufie?


ShortsUP Festival 2010 ShortsUP Festival 2010 ShortsUP Festival 2010 ShortsUP Festival 2010

Majoritatea filmelor, de lung sau scurt metraj prezinta conflicte ce pornesc de la un pacat capital. Fiecare super-erou are un punct slab, un calcai al lui Ahile, un pacat ce determina intriga. Timp de doua ore, in “Atelierul de Productie”,  o galerie neconventiona dedicata artei contemporane,  filmele “scurte” de la ShortsUP s-au intrecut in perspective proaspete asupra temei “clasice” a celor 7 pacate capitale.

Primul ShortsUP al toamnei a reunite filme de fictiune si de animatie valoroase, printre care si “Cashback” (regia Sean Ellis), un film de 20 de minute despre “Lene” si care a obtinut 14 premii in cadrul mai multor festivaluri internationale (Chicago International Film Festival, Tribeca Film Festival etc), fiind nominalizat si la Oscar. In fiecare luna, scurtmetrajele premiate la marile Festivaluri de Film au fost proiectate la ShortsUP in Bucuresti, dar si in alte orase din tara, fiind insotite de expozitii de arta, muzica live sau reprezentatii actoricesti.

Fie ca a avut loc in spatii underground din Capitala, la Opera Nationala sau in aer liber, fiecare proiectie a adus sub acelasi acoperis sute de spectatori interesati de cele mai valoroase filme de scurtmetraj.    “Atelierul de Productie” a fost impartit pe zone si decorat pentru fiecare dintre cele 7 pacate. Peretii au…vorbit pe “limba” lenesilor, avarilor, trufasilor, desfranatilor, lacomilor si maniosilor. Picturile Alexandrei Albu, o binecunoscuta artista de avangarda  si decorurile realizate de Florina Isai au creat o atmosfera memorabila, de neuitat

Oana Georgescu

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.