Tango Sinfonico

1167 vizualizari


This website is best viewed with Flash Player .

Unul dintre cele mai importante evenimente care a marcat cu siguranta viata culturala a Bucurestilor a fost organizat de Asociatia Culturala “Maria Domina” si de Agentia “Vreau Bilet”.


Tango Sinfonico Tango Sinfonico Tango Sinfonico Tango Sinfonico

Cea de-a II-a editie a Festivalului Artelor Bucuresti, singurul sustinut in totalitate de public, adica din vanzarea biletelor, a fost o editie-maraton care a adus in fata spectatorilor valori incontestabile ale scenei autohtone si internationale: pe actorii Radu Beligan – presedinte onorific al Festivalului, Mircea Albulescu, Mitica Popescu, Tudor Gheorghe, Ion Caramitru, Dan Puric, Dorel Visan, Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Maia Morgenstern, pe soprana Felicia Filip, pe Tudor Gheorghe sau pe Lothar Hensel si al sau “Tango Sinfonico”. Recitalul sau la bandoneon alaturi de European Royal Orchestra a deschis Festivalul Artelor Bucuresti. Sala Palatului a rasunat de acordurile acestui instrument atat de special.

Lothar Hensel a studiat bandeonul in Buenos Aires si la Paris, cu muzicieni celebri de tango, printre care Juan Jose Mosalini, Dino Saluzzi sau Nestor Marconi. A colaborat cu  orchestre simfonice renumite, printre care Orchestra Filarmonicii din Berlin si a interpretat celebrul "Concierto para bandoneon" de Astor Piazzolla mai des decat compozitorul insusi. "Degetele lui alearga cu pricepere peste tot in numar uimitor de note ale bandeonului sau, uneori cu accente puternice de ritm si virtuozitate, alteori cu liniste misterioasa, purtand audienta in fascinanta lume a Americii de Sud" - titra “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Lothar Hensel este si un compozitor talentat, succesul lucrarii sale “Tangomanía” a carei premeira a fost difuzata live la Deutschland Radio aducandu-i o oferta din partea Casei de Discuri SONY.

CD-ul a fost inregistrat la Berlin cu Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, lansat in decembrie 2003 si nominalizat ca “Albumul  lunii”. A compus apoi "Margot H’s last tango" pentru Teatrul National din Mecklenburg. Libretul este un omagiu adus lui Margot Honecker, sotia lui Erich Honecker, fostul lider politic german. Rezultatul muncii cu Ingo Wazserka, semnatarul libretului, s-a bucurat de un succes atat de mare incat cei doi au scris o alta lucrare: "Das Grosse Welttheater" de Caderon de la Barcas.

Cea mai mare realizare a lui Lothar Hensel ca interpret ramane  “Concertul pentru bandeon”, scris special pentru el si in care artistul imbina armonios elemente traditionale de tango cu muzica moderna. Acum, Lothar Hensel are propria sa orchestra - “Septísimo” si imbina muzica clasica cu tango-ul.

Oana Georgescu

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.