Capitalismul de cumetrie de Octavian Andronic

Deschide videoclipul
Jurnalistul, publicistul si caricaturistul Octavian Andronic si-a lansat la Casa Titulescu cel de al treilea volum al cronologiei comentate a mileniului III, “Anul 2002, Capitalismul de cumetrie”.Primele doua volume s-au intitulat “Anul 2000: Schimbarea Schimbarii” si “Anul 2001: Zodia Delfinului”. „In ultimii 10 ani, societatea nu s-a schimbat prea mult, iar capitalismul de cumetrie a ramas ancorat in realitate” - spunea Octavian Andronic cu ocazia lansarii cartii, o culegere de editoriale si caricaturi publicate in ziarele din presa vremii. Cu acea ocazie a fost organizat si simpozionul-dezbatere cu tema „Editorialul de presa – instrument de lucru pentru istorici”.
    
Titlul volumului a fost inspirat de un discurs al lui Ion Iliescu, presedintele tarii la acea vreme si semnatar al prefatei. Fostul ministru al Culturii si Cultelor, Academicianul Razvan Teodorescu, si-a amintit de momentul in care fostul sef de stat a vorbit despre „Capitalismul de Cumetrie” la o intalnire cu principalii „actori politici” ai acelor vremuri. La evenimentul organizat de Fundatia AlegRO si Fundatia Europeana Titulescu au fost prezenti: Ion Iliescu, Adrian Cioroianu, Gilda Lazar, Dan Mihalache, Victor Opaschi, George Potra, Florin Rotaru, Octavian Stireanu, Razvan Theodorescu sau Neagu Udroiu.

Oana Georgescu
Foto: Sabina GheormescuCuvinte cheie
Catena, farmacie, senso, sensotv.ro, Octavian Andronic, Anul 2002, Capitalismul de cumetrie, Ion Iliescu, Adrian Cioroianu, Gilda Lazar, Dan Mihalache, Victor Opaschi, George Potra, Florin Rotaru, Octavian Stireanu, Razvan Theodorescu, Neagu Udroiu

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.