Hotii de frumusete

1890 vizualizari


This website is best viewed with Flash Player .

Primul spectacol de teatru realizat dupa romanul "Hotii de frumusete" al celebrului scriitor francez Pascal Bruckner se joaca la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti. Dramatizarea si regia sunt semnate de Chris Simion, o tanara artista care se bucura de aprecierea scriitorului francez.


Hotii de frumusete Hotii de frumusete Hotii de frumusete Hotii de frumusete Hotii de frumusete Hotii de frumusete Hotii de frumusete Hotii de frumusete

Florin Zamfirescu, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu si Stefana Samfira sunt cei care se isi fura reciproc din frumusete. Piesa de teatru ne vorbeste despre intalnirile dintre oameni, mereu atrasi de frumusete, dar adesea stapaniti de un hot interior, care le dicteaza actiunile. Acel hot care, in timp ce se infrupta din frumusetea altuia, se intreaba daca in acest fel isi poate asigura fericirea. Sau daca exista tinerete vesnica? Ce inseamna prietenia? Sau, il putem iubi cu adevarat pe celalalt fara sa-l ranim si fara sa-l privam de frumusetea lui, interioara sau exterioara?

La 20 de ani frumusetea este o evidenta, ne spune autorul, la 50 o recompensa , la 70 ea este un miracol. Frumusetea transforma o fiinta umana dar neconstientizarea ei, in special a celei interioare, produce drame. Regina de ieri se transforma intr-o zdreanta. Frumusetea exterioara paleste. Si daca in interior nu e nimic....ce mai ramane?

Povestea hotilor de frumusete este povestea noastra, a faptelor, a fricilor, a frustrarilor noastre. Este  povestea a ceea ce simtim, a ceea ce  intelegem, dar mai ales a ceea ce parem sa nu intelegem inca. Frumusetea exterioara este trecatoare, frumusetea interioara ramane...transformandu-ne pentru totdeauna.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Mihaela MoldoveanuCuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, pascal bruckner, teatrul evreiesc, chris simion,

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.