“This is Not a Jewelry”, targ de bijuterie contemporana

Deschide videoclipul
Gazduita de Galeria Galateca, expoziția “This is Not a Jewelry” a inaugurat prima ediție a PROJECT A, targ bianual de bijuterie contemporana dedicat in exclusivitate designerilor absolvetii ai ”Assamblage” - Scoala de Bijuterie Contemporana. Evenimentul a reunit 28 designeri autohtoni, sub o tematica expoziționala speciala – ”This is Not a Jewelry”.

Tema a fost inspirata din celebrul tablou al lui Rene Magritte ”Ceci n'est pas une pipe”…


… tablou devenit un simbol al artei moderne. Acesta tema este, dupa spusele organizatorilor, dar si ale expozantilor, o provocare a reconsiderarii conceptului de bijuterie contemporana, de eliberare si de imbinare, in același timp, cu alte forme de arta. Tema ”This is Not a Jewelry” invita la un proces de cautare a unei forme libere de exprimare artistica, dincolo de limitele conventionalului si comercialului.

28 de designeri de bijuterie contemporana au expus la Galateca

 
Designerii care au prezentat noile colectii au fost Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alina Simion, Alis Lalu, Ana Maria Dobras, Anca Pandrea, Andreia Popescu, Bianca Grin, Gabriela Secarea, Ioana Streza & Alexandru Burlacu, Irina Moise, Mihaela Ivana, Rodica Richard, Adina Cretu, Alexandra Barbu, Alina Predoiu, Amalia Lungu, Arina Nitulescu, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Corina Mardari, Dana Tudor, Diana Vasile, Iuliana Asoltanei, Iza Visoianu, Lucienne, Monica Stanescu si Silvia Suotean.

Project A este organizat de Assamblage Școala de Bijuterie Contemporana in colaborare cu Galeria Galateca si face parte din ”manifestul de exprimare si statutare a bijuteriei contemporane ca form” de arta independenta”. In cadrul evenimentului vizitatorii au gasit si primul numar al revistei ”Autor”, un proiect lansat recent cu ocazia Autor 11 de la Sala Dalles, un eveniment dedicat designerilor romani si straini in contextul international al bijuteriei contemporane.
 

Un lucru este cert!

 
Bijuteria contemporana de autor din Romania exista cu adevarat, este deja recunoccuta si apreciata peste hotare si este in plina efervescenta. Toate aceste se observa cel mai bine atunci cand ei se dedica total acestei pasiuni, atunci cand artistii si lucrarile lor se afla fata in fata cu publicul, dar si cu alti artisti din tari si medii creative foarte diferite.
          

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu


Cuvinte cheie
Galeria Galateca, Project A, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, This is Not a Jewelry, Rene Magritte, Autor 11, Sala Dalles, targul de bijuterie contemporana, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.