Sosesc deseara de Tudor Musatescu

Deschide videoclipul
Sala Savoy a Teatrului de Revista Constantin Tanase a gazduit premiera spectacolului de comedie Sosesc deseara de Tudor Musatescu, in regia lui Nae Cosmescu si cu actorul Vasile Muraru in rolul principal.

Sosesc deseara


Scrisa in anul 1931, piesa Sosesc deseara este descrisa ca o comedie sentimentala din lumea provinciala. Scriitorul rade cu bunatate de insi cu orizonturi mici, dar cu pretentii mari, caracterizeaza nuantat personaje de efect, amuza si induioseaza, gaseste poezia sau ridicolul cotidianului si plaseaza totul intr-o atmosfera de impacare sufleteasca (Virgil Bradateanu, "Istoria literaturii dramatice romanesti si a artei spectacolului, Vol. I-III, 1966 - 1982).
   
Din distributie, alaturi de Vasile Muraru, fac parte Ana Maria Donosa, Valentina Fatu, Cristian Simion, Nae Alexandru, Paula Radulescu si George Hodor.    
    
Scenografia si costumele sunt semnate de Ana Iulia Popov, iar ilustrația muzicala de Patricia Prundea.

Nae Cosmescu

    
Binecunoscut regizor de teatru si film, jurnalist, scriitor si pamfletar, Nae Cosmescu a absolvit IATC-ul în 1963, sectia Actorie. Un an mai tarziu insa si-a inceput activitatea de regizor la Teatrul National de Televiziune din cadrul TVR. A fost timp de doi ani seful Sectiei Teatru din TVR. A semnat regia filmelor de televiziune Conu’ Leonida fata cu reactiunea (1991), Urcusul (1980), Douasprezece ore inainte de amurg (1976), Recitandu-l pe Shakespeare (1976), Speranta nu moare in zori (1976), Peripetiile unui om de afaceri sau Sfantul Mitica Blajinu. In 2005, pe cand era director artistic la National TV, Nae Cosmescu a scris un scenariu de serial, pornind de la ideea ca mahalaua contemporana romaneasca nu este departe de cea interbelica din Gaitele. Serialul s-a numit Cuscrele si le-a avut in rolurile principale pe Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu Botez, pentru prima oara impreuna intr-o productie tv. Din 2012, timp de un an de zile, regizorul Nae Cosmescu a adunat in cartea 50+1 pamflete.. ca la Tănase o colectie de texte care sa descreteasca frunțile tuturor. Nae Cosmescu a colaborat cu cei doi mari actori Stela Popescu si Alexandru Arsinel la celebra emisiune a postului National TV Sare si piper cu Stela si Arsinel.


Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.