Grigore Lese - dialog muzical cu Fanfare si tarafuri

Deschide videoclipul
Cu drag de traditie romaneasca, Grigore Lese s-a prins iarasi in hora festivalului de tarafuri si fanfare romanesti. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti a gazduit cea de-a IX-a editie a acestui festival.

Lese, amfitrionul festivalului


In fata spectatorilor, Grigore Lese, acest muzician atat de iubit, care de ani de zile ne tot indeamna sa ne indreptam atentia spre cantecul romanesc, a dansat cu sarg si voie buna si nu s-a lasat pana nu i-a adus pe cei prezenti pe scena, la joc. Au cantat fanfarele, s-au auzit tobele si au jucat cu mic cu mare sarbe stravechi.

Miscarea de Rezistenta, Recursul la Romania


In dorinta de a reinvia si de a readuce in memoria romanilor  traditiile, doinele, horele, datinile strabune, cantecele demult uitate prin cine stie ce catune, Miscarea de Rezistenta a organizat acest festival in 2007. Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), si Taraful vlascean al haiducilor din Clejani (Giurgiu) au demonstrat ca folclorul din vetrele satelor romanesti este unic.  Alaturi de ei,  Fanfara din Saelele (Teleorman), Taraful din Babiciu (Olt), Taraful lui Vasile Firuta din Islaz (Teleorman), Dantausii si fluierasul din Idicelul de Padure (Mures) ,  Fanfara bucovineana din Forasti, au intrat in dialog cu muzicianul Grigore Lese si au cantat povestile stiute de ei, din viata omului de la sat.
 
Realizatori: Oana Georgescu
                 Mihaela Moldoveanu

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.