Musicalul Peter Pan, premiera la Opera Comica pentru Copii

Deschide videoclipul
Astazi, la Opera Comica pentru Copii, a avut loc premiera musicalului Peter Pan. Primele cincisprezece spectacole s-au vandut deja, fapt pentru care am programat reprezentatii suplimentare. Multumesc publicului minunat si felicit echipa care a facut posibila aceasta performanta! – declara Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.  Opera Comica pentru Copii a pregatit spectatorilor de toate varstele una dintre cele mai asteptate intalniri cu personajele unei povesti nemuritoare, Peter Pan. Un muzical semnat de compozitorul Laurentiu Profeta, pe text de Eugen Rotaru, adaptarea orchestratiei apartinand compozitorului Andrei Kerestely.

Succesul unei echipe formidabile


Productia poarta semnatura Antoanetei Cojocaru (regizor), Francescai Cioanca (scenograf) si lui Catalin Caracas (coregraf). Iata ce au marturisit cei trei talentati artisti.
 
Antoaneta Cojocaru, regizare: Peter Pan este una dintre cele mai frumoase povesti despre copilarie, adica despre curajul si libertatea pe care ti le dau o inima curata. Mi-am dorit sa construiesc un spectacol despre bucuria si speranta pe care o introduc copiii in viata oamenilor mari. Pentru ca ei stiu sa simta si sa vada mai limpede. A fost o provocare extraordinara sa fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comica, adica sa intersectez atat mijloace de expresie artistica diferite, cat si functiile pe care le au interpretii in mod obisnuit. Astfel, cantaretii danseaza, balerinii joaca si toata lumea canta. Peter Pan e un spectacol ce decupeaza o echipa artistica tanara, vie si disponibila si asta e foarte important. Ramane de vazut unde este Tara de Nicaieri si cine este Peter Pan, cel care alege sa ramana acolo. Dedic acest spectacol tatalui meu, tenorul Artemie Cojocaru.

Francesca Cioaca, scenografa: Peter Pan este o imbinare a fantasticului cu realul, Tara de Nicaieri fiind un loc in care fiecare dintre noi, adulti sau copii, ne dorim sa evadam. Acest taram de vis in care totul este posibil daca te lasi condus de imaginatie, va fi plasat deasupra norilor. Ideea de zbor este regasita atat in elementele care alcatuiesc decorul cat si in costume. Norii, in diversele lor forme si utilizari sunt elementul cheie al acestui decor. Trecerea de la lumea reala la cea fantastica se face prin rotirea planului real care alcatuieste casa copiilor si prin introducerea noilor elemente care formeaza taramul de deasupra norilor. Atat corabia piratilor, cat si crocodilul, prin constructia lor, vin in sprijinul momentelor coregrafice, adaugand expresivitate. Personajele pastreaza ideea ca totul este un vis, purtand de la inceput sau dezvaluind pe parcurs faptul ca sunt in pijamale si ca se intorc in patul lor, din Taramul de Nicaieri, in lumea  reala.
 
Catalin Caracas, coregraf: Cine mai are nevoie azi de Peter Pan? Iata o intrebare care poate primi mai multe raspunsuri. Cine e, de fapt, Peter Pan? Nimeni nu stie si, cu atat mai mult, atractia e mai mare. Nici chiar Peter Pan nu stie cine e, dar spune: Eu sunt copilaria, jocul, bucuria! Am incercat prin muzica lui Laurentiu Profeta sa exprimam noi, artistii Operei Comice pentru Copii, bucuria copilariei, inocenta si puritatea varstei la care cu totii inca visam. Avem nevoie sa visam, sa speram, sa zburam spre… Toti copiii lumii au nevoie de cineva care sa-i ocroteasca si sa-i iubeasca. Ei au nevoie de un spatiu in care sa se joace in libertate, fara sa le fie teama de nimic.

Distributie complexa pentru musicalul ”Peter Pan”


Indragitele personaje ale povestii Peter Pan sunt puse in valoare prin interpretarea mai multor solisti si balerini care se succed in fiecare dintre reprezentatiile in programul actualei stagiuni a Operei Comice pentru Copii: Raluca Oprea, Ioana Bitere (Peter Pan), Oana Serban, Lucia Racoveanu, Virginia Stamate (Wendy), Catalina Antal, Iustin Nastasa (John), Plamena Angelova, Oana Neagoe, Bogdan Serban (Michael), Vicentiu Taranu, Daniel Filipescu, (domnul Darling), Mirela Dumitrescu, Gabriela Daha (doamna Darling), Eliza Lassel (Catelusa Nana), Stefan Schuller, Cristian Lassel (Povestitorul), Fang Shuang (Capitanul Hook), Andrei Lazar, Valentin Racoveanu, Valentin Trandafir (Crocodilul), Ionut Barjovanu si Andrei Dogaru (Piratii), Jennifer Dumitrascu, Roberta Enisor (Zana) si Mihai Pricope (Umbra), precum si balerinii Andreea Soare, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Daniel Manea, Theodora Munteanu, Octavian Iuga si Claudia Iagar (copiii din Tara de Nicaieri).
 
Cel mai simplu si eficient mod prin care ne putem bucura copilul din noi este actul artistic. Fie ca suntem creatori sau spectatori, arta are darul de a ne facilita momente pretioase de introspectie. Imi place sa cred ca in fiecare dintre noi exista un Peter Pan latent, care iese la iveala atunci cand ii dam voie. Va invit, asadar, sa petrecem impreuna si de-acum incolo, zile si seri minunate in calitate de calatori cu aceeasi destinatie: Tara de Nicaieri, regasita la Opera Comica pentru Copii. - a spus binecunoscuta soprana Felicia Filip.
 
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros
 Cuvinte cheie
Opera Comica pentru Copii, Peter Pan, Felicia Filip, Laurentiu Profeta, Eugen Rotaru, Andrei Kerestely, Antoaneta Cojocaru, Catalin Caracas, Vicentiu Taranu, Andrei Lazar, Fang Shuang, Raluca Oprea, Stefan Schuller, Plamena Angelova, Francesca Cioaca, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.