Proud to be Romanian

2994 vizualizari


This website is best viewed with Flash Player .

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german. Adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie. Tot ce gandesc devine romanesc.


Proud to be Romanian Proud to be Romanian Proud to be Romanian Proud to be Romanian Proud to be Romanian Proud to be Romanian Proud to be Romanian Proud to be Romanian

Cuvintele acestea ametitoare ii apartin lui Petre Tutea. Citindu-le,  ma gandesc, sperand sa pot intelege candva cu minteamea, cum e sau cum se simte o asa iubire pentru un neam. Cum putea Tutea sa iubeasca intr-atat de mult acest popor? Iubire de care nu s-a dezis nici in ultimul ceas, cand sufletul se pregatea de zbor. Atata iubea acest popor…de-aia am si suferit, zicea. Uite, acu, daca ma scoate sa ma puna la zid pentru popor strig Excelsior! Cati dintre noi azi pot sa spuna la fel? Cati putem intelege o asemenea iubire pentru un popor oricare ar fi el?

Poate pentru ca e unic in cultura noastra si pentru ca a vorbit asa de frumos despre romani, Petre Tutea ilustreaza primul volum al colectiei Proud to be Romanian. E mai mult decat o carte, e aproape un album de arta sau o colectie de povesti extraordinare, o colectie de oameni frumosi, de romani mandri, am putea spune de succes, oameni care inscriu puncte pentru Romania pe harta lumii!

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta. 
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
                  Oana Georgescu


Cuvinte cheie
proud to be romanian, petre tutea, nicolae voiculet, humanitas, farmacia catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.