Salonul Calului 2015, Conferinta de Presa

Deschide videoclipul
Salonul Calului 2015, cel mai important si complex eveniment ecvestru din tara, revine anul acesta, in cadrul editiei a IV-a, cu o noua structura ce se va desfasura ca un Circuit ecvestru, pe patru etape competitionale de sarituri peste obstacole: etapa I (24-26 aprilie), etapa a II-a (5-7 iunie), etapa a III-a (24-26 iulie), finala (24-27 septembrie). 
Evenimentul Salonul Calului a primit in 2014 titlul Inaltului Patronaj de partea Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei. Presedinte de onoare al Jockey Clubul Roman este Regele Romaniei, o traditie pastrata inca din 1875 cand presedinte de onoare a fost Regele Carol I al Romaniei, demnitate detinuta in prezent de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. 

5 ani dedicati calului, competitorilor, iubitorilor si pasionatilor de echitatie si sportului ecvestru


Clubul de echitatie Equestria aniverseaza anul acesta 5 ani de la infiintare si anunta un calendar competitional bogat, cu 9 evenimente sportive, dedicate atat adultilor, cat si copiilor, atat profesionistilor, cat si amatorilor. Anul acesta Equestria implineste frumoasa varsta de 5 ani si va fi cel mai bogat an in concursuri, fiind in rolul de gazda si organizator a nu mai putin de 9 competitii: 8 la disciplina Sarituri peste obstacole si unul la disciplina Dresaj sportiv. Acest lucru permite sportivilor, dar si spectatorilor si tuturor partenerilor nostri sa fie prezenti la concursuri, indiferent de programul sau vacantele planificate. Mai mult, cel mai important eveniment al nostru Salonul Calului va fi structurat incepand de anul acesta ca un Circuit ecvestru, pe patru etape, prezentat de catre Mihai Gainusa si Codrut Keghes - a declarat Ozana Moraru, Presedintele Clubului Equestria cu ocazia evenimentului gazduit de Jockey Club si la care au fost prezenti si Cristian Topescu,  Constantin Avramescu si Dan Fortunescu - Aron (vicepresedinti Jockey Club Roman) si Vlad Bontea (presedinte Federatia Ecvestra Romana). 

Calendarul anului competitional 2015

Circuitul Salonul Calului, Etapa I: 24 - 26 aprilie
 
Cupa Equestria, editia a IV-a: 30 aprilie – 3 mai
 
Circuitul Salonul Calului, Etapa a II- a: 5 – 7 iunie
 
Marele Premiu al Municipiului Bucuresti: 12 – 14 iunie
 
Circuitul Salonul Calului, Etapa a III- a: 24 – 26 iulie
 
Cupa Romaniei – obstacole: 30 iulie – 2 august
 
Finala Romanian Grand Prix; Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17 – 20 septembrie
 
Challenge Dresaj: 22 – 23 septembrie
 
Finala Circuitul Salonul Calului, Etapa a IV-a; Finala Campionatului National de Forta: 24 - 27 septembrie 
 
Prima etapa a evenimentului Salonul Calului va debuta joi, 23 aprilie cu inscrieri definitive si pregatirea cailor in terenurile de antrenamente, iar vineri, 24 aprilie, vor avea loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa profesionistilor ȋn primul rand, dar si amatorilor, sportivilor debutanti, juniorilor si copiilor. Acestia vor participa la 14 probe de sarituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de stafeta, probe de ȋndemanare calare, probe la cronometru. Pe durata weekend-ului spectatorii se vor putea bucura de prezenta ȋndragitilor cusurgii Mihai Gainusa si Codrut Keghes, care vor introduce probe amuzante precum proba in oglinda cu ponei, dedicata copiilor sau stafeta cu urmarire. Etapa se va incheia cu Trofeul Jockey Club  - cea mai dificila proba, de nivel B, cu baraj la cronometru. Valoarea totala a premiior pe ȋntreg Circuitul Salonul Calului se ridica la 180.000 lei.

Despre Equestria


Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si doua terase exterioare. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longiness Grand Prix.

Despre Jockey Club Roman

 
Jockey Club Roman s-a infiintat in anul 1875, devenind cel mai reprezentativ club al varfurilor societatii romanesti la sfarsitul secolului al XIX-lea si mijlocul secolului XX. Prin statut, presedintele sau de onoare este Regele, demnitate detinuta in prezent de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Ratiunea de existenta pentru Jockey Club ramane si astazi aceea de a incuraja sporturile hipice in Romania. Misiunea fireasca a clubului este cea in care valorile culturale si ale bunei educatii se impletesc cu pasiunea pentru cai, dovedind continuitatea unei traditii incepute acum aproape doua secole.
 
In anul 1906, Jockey Club Roman (Societatea de Incurajare pentru Imbunatatirea Rasei Cailor in Romania – Jockey Club) a dat Bucurestilor Hipodromul de la Baneasa, construit dupa standardele internationale ale acelei epoci. Clubului ii revenea rolul de a organiza toate cursele de cai pentru un public ce depasea 20.000 de spectatori. Demolarea Hipodromului in anul 1961 a oprit dezvoltarea pe care acest sport o avea in Romania, Bucurestii fiind astazi singura capitala europeana care nu detine un hipodrom. Inca de la reluarea activitatii sale din anul 1991, Jockey Club Roman a intreprins nenumarate eforturi pentru infiintarea unui hipodrom la Bucuresti si pentru incurajarea sporturilor hipice in Romania.
 
Dincolo de dorinta de a relua o traditie intrerupta brutal si nedrept, Jockey Club Roman sustine preocuparea pentru cresterea cailor si pentru importanta economica si sportiva bine stabilita ce ar putea aduce nenumarate avantaje Romaniei.

SensoTV.ro este partener media ale acestui eveniment
Realizator: Oana GeorgescuCuvinte cheie
Salonul Calului 2015, Clubul Equestria, Jockey Club Roman, jockeyclub.ro, Cristian Topescu, Dr. Ozana Moraru, Vlad Bontea, Federatia Ecvestra Romana, FEI – Longiness Grand Prix, Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Trofeul Jockey Club, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.