Stela si Arsinel o Pereche fara Pereche. Lansare Carte

Deschide videoclipul
Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche de Aurel Storin, lansata cu succes la Bookfest 2015 

Cea de-a X-a editie a Salonului International de Carte Bookfest 2015 a gazduit o lansare - eveniment, prilejuita de aparitia cartii Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche de Aurel Storin (Editura ALL), binecunoscut prozator, textier si fost secretar literar-artistic al Teatrului de Revista Constantin Tanase.
 
Au fost prezenti alaturi de Stela Popescu si Alexandru Arsinel, artistii Teatrului de Revista Constantin Tanase, in frunte cu Directorul Artistic, binecunoscutul actor Vasile Muraru, personalitati cultural-artistice, din showbiz, admiratori, fani, oameni care  si-au dorit o carte-document pe care trebuie sa o aveti, sa o cititi si sa o pastrati la loc de cinste si cu sfintenie in biblioteca! 

Despre doi dintre cei mai mari actori romani


Aceasta este o carte despre doi mari actori romani care au jucat separat si impreuna si care, tot separat si impreuna, au dobandit o glorie fara egal. Incepand cu teatrul si cu filmul, cu televiziunea si cu radio-ul, continuand cu gloria nationala, internationala, dar si cea bucuresteana a trecerii pe scena gradinii Boema, pe scena salii din Calea Victoriei nr. 174, temporar pe scena Salii Rapsodia de pe Lipscani nr. 53 sau cu aceea a ramanerii pe scenele salii Savoy (Calea Victoriei nr. 33) si pe cea a Teatrului de Vara Herastrau ale Teatrului de Revista Constantin Tanase. Sigur ca nu aceste scene celebre le-au creat pe cele doua vedete. Ele sunt si ar fi fost oricum! 
 
Aurel Storin a scris aceasta carte despre cuplul de aur al teatrului romanesc de Revista, un alt reper cultural de succes al editurii ALL. Un proiect care urmeaza firesc excelentelor carti dedicate actorului Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista Constantin Tanase: autobiografia De la Dolhasca pe Calea Victoriei si cartea Si a fost mana lui Dumnezeu, dedicata de marele actor slujitorilor, demnilor reprezentanti ai Scolii Romanesti de Medicina.
 
Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche este o carte despre cuplul de actori care aniverseaza 37 de ani de cariera. Impreuna! Pentru ca…separat, au depasit 55 de ani de cariera stralucita si stralucitoare. Este o carte – document despre cuplul Stela Popescu - Alexandru Arsinel care debuta oficial in 1978 si, la succesul caruia au contribuit in timp, asa cum scria Aurel Storin si scriitorul si textierul Mihai Maximilian, compozitorul Vasile Veselovski, regizorul Bitu Falticineanu, publicul spectator si, nu in ultimul rand Gradina Boema aflata in inima Bucurestilor si care, timp de un deceniu, pana in 1989 a fost o veritabila baricada artistica de lupta in peisajul anti-putere al acelor vremuri.

Cei mai iubiti si cei mai de incredere romani


Stela Popescu si Alexandru Arsinel sunt demni reprezentanti ai Revistei romanesti, un gen unic in lume, ai Teatrului de revista care se apropie cu pasi repezi de aniversarea a 150 de ani, dar, mai presus de toate sunt Cei mai iubiti romani si Cei mai de incredere romani, titluri de onoare care le-au fost date, de fapt daruite neconditionat, in repetate randuri marele public de aici si de pretutindeni. Si, nu credem ca poate ii poate caracteriza mai bine pe cei doi mari actori decat doua dintre titlurile capitolelor dedicate lor: Stela-i Stela si Nat King Arsinel

Stela Popescu castiga. Ea si-a castigat, in primul rand, dreptul de a fi o actrita de succes. Ea nu poarta numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea si-a construit cariera prin efortul de a face fata talentului sau, prin inteligenta de a fi la timp, exact acolo unde trebuie sa fie... - scria Aurel Storin care nota in aceeasi maniera si despre partenerul sau de scena : Pentru mine, Arsinel este "the King". Il privesc, uneori, cum acopera si timpul, si spatiul, si sufletul spectatorului si ii admir dorinta sincera, netrucata, de a fi peste tot. El crede in publicul lui, si in familia lui, si in meseria lui. - Aurel Storin.

Realizator: Oana GeorgescuCuvinte cheie
Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche, Aurel Storin, Bookfest 2015, editura ALL, Teatrul de Revista Constantin Tanase, Vasile Muraru, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.