Campionii Romaniei la Baku

Deschide videoclipul
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) i-a premiat la Casa Olimpica din Bucuresti pe sportivii care care au obtinut cele mai valoroase rezultate la prima editie a Jocurilor Europene, competitie desfasurata la Baku, in Azerbaidjan, in perioada 12 – 28 iunie 2015. 

La eveniment au participat majoritatea sporivilor premiati, dar si conducatori sau reprezentanti ai federatiilor nationale de scrima, gimnastica, judo, sambo, kaiac-canoe, lupte, box, natatie si pentatlon modern, foruri care au avut reprezentanti clasati in primele sase locuri la Jocurile Europene de la Baku. 
Delegatia tarii noastre care a participat la Jocurile Europene gazduite de Baku a avut in componenta 147 de sportivi (83 de baieti si 64 de fete) care s-au intrecut la 22 de sporturi si discipline sportive. Echipa Olimpica a Romaniei a obtinut la editia inaugurala a Jocurilor Europene 3 medalii de aur, 5 de argint, patru de bronz, doua locuri 4, noua locuri 5 si doua locuri 6.

Moment festiv pentru cei mai valorosi sportivi


Alin Petrache, presedintele COSR, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR si George Boroi, presedintele Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, membru in Comitetul Executiv al COSR, i-au felicitat pe cei prezenti pentru rezultatele obtinute la Jocurile Europene de la Baku si si-au exprimat optimismul in ceea ce priveste participarea Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. ”Vreau sa multumesc sportivilor, antrenorilor, tuturor tehnicienilor si federatiilor, colegilor din COSR, pentru tot ce au facut la aceste prime Jocuri Europene. A fost de fapt o pregatire pentru participarea la Jocurile Olimpice de vara de la Rio. Multumesc federatiilor care au luat in serios aceasta competitie, iar cu celelalte vom avea discutii sa vedem ce trebuie indreptat” - a spus Alin Petrache.
 
Presedintele COSR a dublat premierile acordate sportivilor clasati pe primele trei locuri la prima editie a Jocurilor Europene de la Baku, potrivit HG 1447/2007 cu modificarile si completarile ulterioare. Tot seful COSR a decis acoperirea omisiunii HG sus mentionate si a suplimentat cu suta la suta premierile pentru  antrenorii sportivilor medaliati cu aur la Jocurile Europene, din fonduri extrabugetare. 

Rezultatele Echipa Olimpica a Romaniei la Jocurile Europene Baku 2015


Scrima – 2 medalii de aur, 2 de argint, 1 de bronz si un loc 6

Locul 1: Ana Maria Florentina Branza, Simona Cristina Gherman, Simona Pop, Amalia Tataran -  spada echipe / Ana Maria Florentina Branza - spada individual

Locul 2: Tiberiu Alexandru Dolniceanu, Florentin Alin Badea, Georgian Madalin Bucur, Iulian Robert Teodosiu - sabie echipe / Tiberiu Alexandru Dolniceanu - sabie individual

Locul 3: Simona Cristina Gherman - spada individual

Locul 6: Iulian Robert Teodosiu - sabie individual

Judo – 1 medalie de aur si un loc 5

Locul 1: Andreea Stefania Chitu - 52 kg

Locul 5: Alexandra Larisa Florian - 52 kg

Gimnastica artistica -  o medalie de argint, doua de bronz si doua locuri 5

Locul 2: Andreea Maria Iridon – barna

Locul 3: Marius Daniel Berbecar – paralele, Andreea Maria Iridon - paralele

Locul 5: Silvia Andreea Zarzu – sol, Cristian Ioan Bataga - sarituri

Gimnastica aerobica – 1 medalie de argint si un loc 6

Locul 2: Dacian Nicolae Barna , Gabriel Bocser, Lucian Stefan Savulescu, Lavinia Ioana Panaete, Bianca Maria Gorgovan - ansamblu mixt

Locul 6:Lavinia Ioana Panaete, Dacian Nicolae Barna - perechi mixte

Kaiac – 1 medalie de bronz si un loc 4

Locul 3: Roxana Petronela Borha, Elena Meroniac - K2 - 500 m

Locul 4: Roxana Petronela Borha , Irina Lauric, Elena Meroniac, Iuliana Andreea Taran   - K4 - 500 m

Sambo – o medalie de bronz si patru locuri 5

Locul 3: Daniela Hondiu - 60 kg

Locul 5: Radu Malcic  - +100 kg, Valentin Damian - 74 kg, Orlando Gruia - 57 kg, Codrina Mihaela Ionescu - 52 kg

Inot – un loc 4

Locul 4 - Robert Andrei Glinta - 50 m spate

Lupte  libere – doua locuri 5

Locul 5: George Bucur - 65 kg, Andrea Elena Simon - 63 kg

Box – un loc 5

Locul 5: Daniel Florentin Niculescu - 64 kg

Realizator: Oana Georgescu


Cuvinte cheie
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, COSR, Jocurile Europene Baku 2015, Alin Petrache, Ana Maria Branza, George Boroi, Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.