CATENA proudly supports LES FILMS DE CANNES A BUCAREST

Deschide videoclipul

Cea de-a sasea editie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc intre 23 si 29 octombrie la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si CinemaPRO

Anul acesta, festivalul a fost pregatit  impreuna cu spectatorii: pentru prima data. In urma voturilor pe site-ul oficial, s-a ales atat a treia sala de proiectie, CinemaPRO, cat si posterul editiei.

In cinci ani, Les Films de Cannes à Bucarest a devenit unul dintre cele mai ample evenimente culturale din Capitala. Anul trecut, a adus peste 14.000 de spectatori in sali, numeroase filme au rulat cu casa inchisa, iar aproape jumatate din numarul total de bilete au fost cumparate inainte de inceperea festivalului. La cererea publicului, au fost organizate proiectii suplimentare, dupa incheierea lui. In octombrie, Les Films de Cannes à Bucarest va aduce zeci de filme in premiera absoluta in Romania, in peste 100 de proiectii, unele programate in prezența cineastilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective si alte evenimente speciale.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost initiat in 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Initiativa a generat un trend, festivalul extinzandu-se in 2014 la Buenos Aires, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes. „Planuim sa ducem filmele peste tot in lume. Cristian Mungiu organizeaza deja un festival in Bucuresti. Nu e atat de important pentru noi, cat este pentru filme”, declara Thierry Frémaux anul trecut, pentru „Variety”.

Anul acesta Catena sprijina cu mandrie evenimentul , asa cum o face de fiecare data cand este vorba de artistii romani si de initiativele , activitatile si operele lor.Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.