Brazi de Craciun pentru un an mai bun

Deschide videoclipul
Ajuns la cea de-a XV-a editie, Festivalul Brazilor de Craciun ofera tuturor celor care isi doresc sa se implice ocazia de a celebra Craciunul in spiritul sau generos, iar copiilor aflati in dificultate prilejul de a crede cu adevarat in Mos Craciun. Este un prilej de a demonstra solidaritatea si implicarea sociala prin donatii care ajung direct si transparent la copiii inclusi in programele organizatiei Salvati Copiii Romania. Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri pentru asigurarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul copiilor proveniti din medii defavorizate.
La aceasta editie CATENA este Sponsor PLATINUM al acestui eveniment reprezentat la conferinta de presa organizata in avanpremiera galei de Alina Marinescu, Director General.

La Festivalul Brazilor de Craciun 2015, pentru al 15-lea an consecutiv, lumea buna face lumea mai buna


Organizatia Salvati Copiii Romania a prezentat o parte dintre brazii de Craciun realizati de designeri celebri si de personalitati din Romania, creatii care vor fi licitate in cadrul galei Festivalului Brazilor de Craciun care va avea loc pe 10 decembrie.
 
Creatorii invitati sa participe la editia din 2015 a Festivalului Brazilor de Craciun sunt Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacsu, Carmen Ormenisan, Malvina Cservenschi, Iris Serban&Lama Arhitectura, Hamid Nicola Katrib, cu sprijinul Pop Art Design, Omid Ghannadi&Amalia Enache, Dragos Epure&Anca Lungu, Matius&Philips Romania, Zenya Atelier&Madalina Stan, PNK Casual, Ioana Ciolacu, Cristina Savulescu, Mihai Topescu, Angela Ciobanu, Cornel Ilie&Adelina Ivan, Bogdan Adrian Lefter&Honeywell, Tudor.Personal Tailor in colaborare cu Miso Architects, Marioada de la Tara cu sprijinul Wild Olive, Rozalia Bot, Diana Stoicescu&Miruna Darie by Createlier cu sprijinul Euromedia, Salvati Copiii&Stefania Mircea. In fiecare an, designerii se afla in fata unei provocari, fiind invitati sa inventeze cel mai stralucitor, mai original decorat, mai festiv si mai neobisnuit brad de Craciun din cati au existat vreodata. 
 
Comitetul de organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an este alcatuit din Andi Moisescu - presedintele Salvati Copiii Romania, Andreea Raicu, Amalia Nastase, Corina Barladeanu, Cornel Ilie (trupa VUNK), Tereza Munteanu, Laura Coroianu si Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv Salvati Copiii Romania.

Peste 2500 de copii ajutati numai in 2015


In acest an, gratie sumelor stranse la editia precedenta, Salvati Copiii a sustinut 2.560 de copii, dintre care 560 au beneficiat de suport in programul Gradinite Estivale, 413 au fost reintegrati prin programul A Doua Sansa, iar 1.587 de copii au beneficiat de suport in programul de prevenire a abandonului scolar Scoala dupa Scoala. Programele dezvoltate de Salvati Copiii au contribuit si la o crestere a atentiei acordate de parinti educatiei copiilor, 87% dintre acestia manifestandu-si interesul fata de evolutia educationala a copiilor, precum si fata de participarea la activitati de consiliere parentala.

Povestea Festivalului de Craciun a inceput de fapt in 2001, atunci cand organizatia Salvati Copiii Romania, preluand o idee de succes din Anglia, a dezvoltat o modalitate unica de strangere de fonduri pentru sustinerea educatiei copiilor care traiesc in medii sociale vulnerabile. De atunci acest eveniment a luat o tot mai mare amploare, designeri, sponsori si companii dorind sa se implice si sa contribuie la strangerea de fonduri. Acestea sprijina programele educationale in beneficiul copiilor defavorizati, derulate de Salvati Copiii Romania prin centrele sale educationale deschise in majoritatea regiunilor tarii.

Pana acum, gratie Festivalului Brazilor de Craciun, Salvati Copiii a reusit strangerea a peste 3 milioane de euro, utilizati pentru asistarea a peste 23.260 de beneficiari, prin (re)integrarea scolara a copiilor nevoiti sa munceasca si facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul celor din comunitatile defavorizate. Anul trecut, licitatiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse intre 700 si 16.000 de euro. Anual, mii de copii nu sunt inscrisi la scoala sau abandoneaza parcursul educational din cauza lipsurilor. Fara investitii si ajutor, aceste cifre nu vor scadea. (...) Festivalul Brazilor de Craciun este dedicat copiilor din medii defavorizate si este singura lor sansa pentru a-si continua studiile - a spus Gabriela Alexandrescu. 
 
Indiferent de rezultatul eforturilor noastre de pana acum, este evident ca mai e foarte mult pana departe. Educatia ramane in continuare o mare problema in general in lume si in mod special in Romania. (...) Sunt foarte multe lucruri de facut si de aceea in fiecare an revenim si incercam sa ajutam sistemul de educatie din Romania si in special copiii care nu reusesc sa aiba parte de acest sistem sa ajunga sa beneficieze de ceea ce inca foarte multi copii din Romania nu reusesc sa beneficieze, si anume educatia - a declarat Andi Moisescu la conferinta de presa.
 
In cei 15 ani de la lansare, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment de referinta, la care participa cei mai influenti manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business si de media, in scopul strangerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educationale ale Salvati Copiii Romania. Speranta noastra este ca vom continua si vom reusi sa ajutam din ce in ce mai mult. Intotdeauna, tintele noastre nu au fost financiare, ci au fost intotdeauna incercarea de a face mai bine pentru copiii din Romania - a mai declarat presedintele Salvati Copiii. 

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros 


Cuvinte cheie
Salvati Copiii Romania, Festivalul Brazilor de Craciun2015, Catena, Andi Moisescu, Gabriela Alexandrescu, Doina Levintza, Stephan Pelger, Malvina Cservenschi, Irina Neacsu, Hamid Nicola Katrib, Cornel Ilie, Andreea Raicu, Amalia Nastase, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.