Gala Festivalului Brazilor de Craciun 2015, editia a XV-a

Deschide videoclipul
Bradul Printesa cu miros de portocale al creatoarei Doina Levintza a fost licitat si achizitionat de Dna. Anca Vlad, presedinte Fildas si Catena Grup

Cu ocazia celei de-a XV-a Gale a Festivalului Brazilor de Craciun au fost expusi 22 de braduti pentru a fi licitati, iar cu banii obtinuti (250.000 de euro din licitatia brazilor, din biletele de tombola si din sponsorizari) vor putea fi ajutati inca 2.000 - 2.500 de copii pentru a preveni abandonul scolar.  Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri pentru asigurarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul copiilor proveniti din medii defavorizate.
 
Acest eveniment de traditie si de tinuta la care a fost prezent si Ministrul Educatiei Adrian Curaj, a oferit inca odata tuturor celor care si-au dorit sa se implice (oameni de afaceri, reprezentanti ai unor firme de prestigiu), ocazia de a celebra spiritul generos al Craciunului, special pentru copiii aflati in dificultate. A fost inca un prilej de a demonstra solidaritatea si implicarea sociala prin donatii care ajung direct si transparent la copiii inclusi in programele organizatiei Salvati Copiii Romania. 
 
Evenimentul a fost prezentat de Andi Moisescu si Andreea Raicu; au fost invitati sa cante Virgil Iantu, formatia Blue Noise si Cornel Ilie (Vunk), membru al comitetului de organizare si unul dintre creatorii unui bradut, alaturi de designerul Adelina Ivan. 
 
Creatorii invitati sa participe la editia din 2015 a Festivalului Brazilor de Craciun au fost Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacsu, Carmen Ormenisan, Malvina Cservenschi, Iris Serban&Lama Arhitectura, Hamid Nicola Katrib cu sprijinul Pop Art Design, Omid Ghannadi&Amalia Enache, Dragos Epure&Anca Lungu, Matius&Philips Romania, Zenya Atelier&Madalina Stan, PNK Casual, Ioana Ciolacu, Cristina Savulescu, Mihai Topescu, Angela Ciobanu, Cornel Ilie&Adelina Ivan, Bogdan Adrian Lefter&Honeywell, Tudor Personal Tailor in colaborare cu Miso Architects, Marioada de la Tara cu sprijinul Wild Olive, Rozalia Bot, Diana Stoicescu&Miruna Darie by Createlier cu sprijinul Euromedia, dar si traditionalul brad Salvati Copiii&Stefania Mircea. Si in acest an, designerii s-au aflat in fata unei noi provocari, fiind invitati sa inventeze cel mai stralucitor, mai original decorat, mai festiv si mai neobisnuit brad de Craciun din cati au existat vreodata. Si au reusit!
 
Comitetul de organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an a fost alcatuit din Andi Moisescu - presedintele Salvati Copiii Romania, Andreea Raicu, Amalia Nastase, Corina Barladeanu, Cornel Ilie (trupa VUNK), Tereza Munteanu, Laura Coroianu si Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv Salvati Copiii Romania.
La editia 2015 a Festivalului Brazilor de Craciun, CATENA a fost Sponsor PLATINUM 

Decisa sa investeasca in educatia copiilor si a tinerilor, pentru Anca Vlad, Presedinta FILDAS si CATENA Grup, prezenta la acest eveniment de zece ani si implicarea in sustinerea organizatiei Salvati Copiii au devenit deja traditie. Consider ca investitia in educatie are ca rezultat dezvoltarea omogena a societatii. Eforturile incununate de succes, de a mentine copiii in scoli, facute de Salvati Copiii, demonstreaza acest lucru. Sa nu uitam ca profesorii sunt modelele care influenteaza copiii in alegerea unei cariere si in comportamentul social. Consider ca educatia trebuie sa fie pe primul loc in investitiile unei tari –- declara Anca Vlad intr-un interviu acordat publicatiei CapitalSocietatea romaneasca se bizuie foarte mult pe angajator ca formator. O cheltuiala importanta ce trebuie bugetata de acestia si care face mai lenta apropierea de un nivel corespunzator al productivitatii in context  international
 
La cea Gala Festivalului Brazilor de Craciun 2015, Anca Vlad a achizitionat bradul creat de Doina Levintza, asa cum a facut si la ultimele patru editii.
 
Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si in acest an; datorita designerilor, sponsorilor si partenerilor reusim sa ducem mai departe cu succes aceasta traditie a brazilor magici. Am reusit sa strangem 250.000 de Euro prin care vom ajuta copiii sa mearga la scoala. Fondurile stranse in acest an ne vor permite sa redam si anul viitor dreptul la educatie copiilor defavorizati - a declarat Andi Moisescu, Presedinte Salvati Copiii Romania. 
 
Multumim tuturor designerilor si oamenilor generosi care au fost alaturi de noi. Fara generozitatea sponsorilor nostri, acest lucru nu ar fi posibil. Le multumim tuturor companiilor, designerilor, persoanelor publice si nu numai, care ne sprijina si au incredere ca impreuna putem reda acestor copii sansa la educatie si la un viitor decent – a spus Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al organizatiei.
   
In 2015, gratie sumelor stranse la editia precedenta, Salvati Copiii a sustinut 2.560 de copii, dintre care 560 au beneficiat de suport in programul Gradinite Estivale, 413 au fost reintegrati prin programul A Doua Sansa, iar 1.587 de copii au beneficiat de suport in programul de prevenire a abandonului scolar Scoala dupa Scoala.  Programele dezvoltate de Salvati Copiii au contribuit si la o crestere a atentiei acordate de parinti educatiei copiilor, 87% dintre acestia manifestandu-si interesul fata de evolutia educationala a copiilor, precum si fata de participarea la activitati de consiliere parentala. 
Pana acum, in cele paisprezece editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au strans peste 3.100.000 euro, bani cu care au fost ajutati 23.260 de copii din mediile defavorizate. Fondurile au fost folosite pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc si pentru prevenirea abandonului scolar in comunitatile sarace din mediul rural. De asemenea, familiile lor au primit ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros 


Cuvinte cheie
Salvati Copiii Romania, Festivalul Brazilor de Craciun 2015, Catena, Anca Vlad, Fildas si Catena Grup, Andi Moisescu, Gabriela Alexandrescu, Adrian Curaj Minsitrul Educatiei, Doina Levintza, Stephan Pelger, Malvina Cservenschi, Irina Neacsu, Hamid Nicola Katrib, Cornel Ilie, Blue Noise, Andreea Raicu, Amalia Nastase, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.