Fildas si Catena Grup, Premiu de Excelenta la Gala Premiilor Romania Top 100 Companii

Deschide videoclipul
Continuand traditia ultimilor 15 ani, personalitati influente ale comunitatii de business, ale mediului educational si politic din Romania s-au intalnit la Gala Premiilor Romania Top 100 Companii pentru a sarbatori performantele companiilor romanesti din anul precedent. Evenimentul a fost organizat de Finmedia care, la ceas aniversar, a marcat cei 15 ani in 15 topuri printr-un eveniment special, Gala Business-ului de top romanesc.
 
Premiul de excelenta in domeniul farmaceutic a revenit Fildas si Catena Grup, trofeu inmanat Directorului Executiv, Mihai Drumea.

Despre business-ul  romanesc de top


Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Daniel Apostol si a debutat cu discutiile din cadrul mesei rotunde la care au luat parte Gabriel Biris, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor, Prof.Dr. Cezar Mereuta, Cercetator Asociat al Centrului de Modelare Economica al Academiei Romane, Dan Schwartz, Managing Partner si Cofondator RSM Romania, Adrian Vascu, Senior Partner Veridio, Andrei Nagy, Enterprise Account Manager IBM Romania, acestea fiind moderate de. 
 
S-a discutat despre mediul de afaceri romanesc, dat fiind interesul vadit si implicatiile fiecaruia in domeniul de activitate. In cadrul acestui eveniment, nu putea lipsi studiul realizat de Prof. Dr. Cezar Mereuta, Cercetator Asociat al Centrului de Modelare Economica al Academiei Romane cu privire la evolutiile din Top 100 companii romanesti in perioada 2000 - 2014, studiu ce poate fi regasit pe larg in cartea sa intitulata Unele repere microeconomice in procesul de tranzitie din Romania. Acesta a subliniat atentia sporita care ar trebui sa fie oferita companiilor mari: Concluzia este foarte greu de acceptat, dar este perfect reala, companiile cu peste 500 de angajati s-au transformat in motoare ale profitabilitatii generale. Timp de 20 de ani am vorbit si am organizat numeroase evenimente pentru IMM-uri, acum a venit timpul sa ne aplecam asupra celor peste 1000 de companii mari din Romania, sa vedem astfel cum am putea aduce companiile cu capital romanesc pe aceasta cale pentru a ne creste competitivitatea. Trebuie sa trecem asadar la a doua solutie de agresivitate. Nu doar aceea de a atrage companii straine pe piata noastra ci si de a atrage mai multi atreprenori romani. Si acum trebuie sa fim foarte atenti la serviciile creative, acolo este un mare potential!

Premiile de excelenta 15 ani in 15 topuri


…au revenit, pentru performantele realizate, celor mai importanti lideri ai economiei, ai sectoarelor si regiunilor dupa cum urmeaza: Hidroelectrica, Automobile Dacia, OMV Petrom, Alro Slatina, Compania Nationala Posta Romana, Vodafone Romania, Telekom 
Romania, Orange Romania, MOL Romania, Rompetrol Rafinare.
 
Premiile de excelenta la categoria  Lider de piata au fost conferite companiilor Arctic, FAN Courier, Rombat, Teraplast Bistrita, Leoni Wiring Systems RO.
 
Premiile de excelenta in domeniul energetic CEZ Romania, E.ON Romania, EnergoBit, iar in domeniul constructiilor au fost premiate companiile Constructii Erbasu si BOG’ART Au mai fost acordate Premiii de Excelenta in retail (Dedeman), in industria alimentara (Romaqua Group), in domeniul fabricarii produselor electronice (Electromagnetica), in domeniul farmaceutic (Fildas si Catena Group), in domeniul productiei de componente auto (Grupul Industrial Componente Pitesti) si  
pentru protectia sociala in constructii (Casa Sociala a Constructorilor).

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros


Cuvinte cheie
Gala Premiilor Romania Top 100 Companii, 15 ani in 15 topuri, Finmedia, Fildas si Catena Grup, Prof.Dr. Cezar Mereuta, Centrul de Modelare Economica al Academiei Romane, Ziarul Financiar, RSM Romania, IBM Romania, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.