Catena sustine Happy Run Race for the Cure, editia a II -a

Deschide videoclipul
A mai ramas foarte putin timp pana la start-ul (Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle) celei de-a II-a editii a Happy Run  - Race for the Cure Romania, eveniment de renume mondial organizat de Fundatia Renasterea pe 4 iunie 2016, in. Este de fapt, cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii, o sarbatoare a preventiei si invingerii cancerului de san. Happy Run 2015 a reprezentat pentru Romania peste 1500 de participanti, dintre care peste 100 au fost paciente diagnosticate cu cancer, iar Catena a fost desemnata castigatoare la Categoria Companii.

In Bucuresti, evenimentul va avea urmatorul traseu: Parcul Herastrau/Pta Charles de Gaulle, Bd Maresal Prezan, Sos. Kiseleff, Pta Victoriei, Bd Aviatorilor.
 
Cursa este structurata pe trei categorii: 
 
5 km - competitie alergatori
 
Fitness Walk 5 km - plimbare persoane de toate varstele 
 
Fun Walk 1 km – plimbare
 
Se vor forma echipe, vor fi competitii intre scoli, ambasade si companii, iar cea mai numeroasa echipa, cea mai galagioasa si cea mai amuzant costumata vor fi premiate.

Cu aceasta ocazie la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (sala Amfiteatru)  a avut loc conferinta de presa moderata de Andreea Esca, Ambasador Fundatia Renasterea si la care au participat Adrian Curaj – Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, E.S. Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea, Augustin Ioan - Subsecretar de Stat Ministerului Tineretului, Andreea Mihai – Director Marketing si Comunicare Carrefour Romania, Oana Nastase – Director Asociatia Bucharest Running Club, Violeta Beclea Szekely - director de marketing COSR s.a. 

Gazde le evenimentului de sambata vor fi Ambasadorul Fundatiei – Andreea Esca alaturi de membrele Board-ului Fundatiei Renasterea Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Andreea Mihai, Monica Nistorescu..

„Apreciez initiativa Fundatiei Renasterea de a aduce in atentie preventia bolii. Imi place ideea de invingator. 21,2 la suta dintre romani au avut sau au pe cineva in familie bolnav de cancer. Depistarea precoce e importanta, rolul educatiei este foarte important.”  - a spus Ministrul Adrian Curaj, care a promis ca va participa la Happy Run 2016.
 
Unul dintre cele mai emotionante discursuri a fost cel al primei beneficiare a proiectului Vieti Impletite, invingatoare in lupta cu cancerul, care a subliniat importanta depistarii precoce a cancerului de san si a invitat publicul sa i se alature ei si Fundatiei Renasterea, la evenimentul de sambata, 4 iunie. 
 
In 2015, Fundatia Renasterea a fost inclusa in echipa internationala a Race for the Cure, cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat in timp, de la o cursa cu 800 participanti in Dallas - SUA, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.
 
Evenimentul de la Bucuresti se desfasoara si in acest an sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea oficiala a Administratiei Prezidentiale. Alti sustinatori ai evenimentului: Ministerul de Externe, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Asociatia Bucharest Running Club. Numeroase companii, ambasade si licee si-au anuntat prezenta la eveniment, printre acestea se numara: Ambasada Italiei, Croatia, SUA, Lituania, Olanda si Uruguay, Liceele Lauder, Jean Monnet, Mark Twain, Aldo Moro, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, companiile Carrefour, Catena (cu peste 100 de participant!), Pfizer, Idea Bank, DeSilva, Roche, Ana Pan, PwC, Novartis, Banca Transilvania, Aspen. Toti participantii vor primi tricoul oficial al cursei, vor participa la incalzire in ritm de dans, inainte de start, vor primi o medalie imediat dupa trecerea liniei de finish si vor avea parte de surprize (tombola cu premii), jocuri educative si distractie pe tot parcursul zilei.
 
Fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru a acoperi costul de manopera pentru perucile din par natural, ce vor fi oferite pacientelor oncologice; sustinere psihologica pentru paciente, campanii de informare asupra importantei preventiei si a depistarii precoce a cancerului de san, sustinerea asociatiei de paciente Renasterea, oferirea de investigatii medicale gratuite 

Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit statut de Organizatie de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si consiliere pacientilor oncologici.  In ultimii 15 ani, Fundatia Renasterea a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste informarea femeilor din Romania, despre importanta depistarii precoce a cancerului si a oferit peste 35.000 de investigatii medicale in cele doua centre medicale pe care le detine in Bucuresti. In plus, cu sustinerea partenerilor sai, Fundatia a achizitionat si operat doua Unitati Medicale Mobile care au oferit in regim de gratuitate investigatii pentru peste 17.000 de femei ce locuiesc in zone rurale, unde rata mortalitatii este crescuta din cauza depistarii tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer in stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor si a barierelor de ordin geografic si financiar. www.fundatiarenasterea.ro

Fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru a acoperi costul de manopera pentru perucile din par natural, ce vor fi oferite pacientelor oncologice; sustinere psihologica pentru paciente, campanii de informare asupra importantei preventiei si a depistarii precoce a cancerului de san, sustinerea asociatiei de paciente Renasterea, oferirea de investigatii medicale gratuite 

Catena este sponsor Happy Run Race for the Cure Romania 2016, iar Senso Tv si Tonica sunt parteneri media ai acestui important eveniment.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Cristina Ardelean


Cuvinte cheie
Happy Run Race for the Cure Romania, Fundatia Renasterea, Adrian Curaj, Andreea Esca, Mihaela Geoana, E.S. Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Violeta Beclea Szekely, proiectul Vieti Impletite, Komen Race for the Cure, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Monica Nistorescu, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.