Ierburi de Leac by Catena

Deschide videoclipul
Ierburi de Leac – avem elixirul inimii! Distribuit exclusiv in farmaciile Catena!

Ce folos o receptura / Cu sticlute si mojare / Cu remedii din natura / Daca nu sunt raspandite sa le stie fiecare? / Bine-ai spus ca de milenii / Grecii-au stat ca temelie / Creatorilor de leacuri / Dar a fost cumva sa fie / Ca esente creatoare / Sa primeasca – ncurajare prin latini / Precum Mecena / Hai sa spunem scurt si simplu: Farmaciile Catena! - Felicia Donceanu compozitoare
Organizat de Asociatia SmartArt, Ierburi de Leac este un spectacol de teatru muzical sau mai bine - zis un vodevil compus special pentru Catena de Felicia Donceanu si conceput ca un puzzle, in care voci (All’s Choir - dirijor: Adrian Ionescu, soprana Simona Jidveanu), instrumente (Trio Mozaic - Oana Spanu-Visenescu - vioara/viola, Diana Spanu-Danila - pian si Emil Visenescu – clarinet) si actori (Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Mihai Gruia Sandu) adauga fiecare cate o frantura dintr-o harta care reprezinta o lume mai buna, mai sanatoasa, mai armonioasa. Ea seamana cu universul copilariei si nu este o pura intamplare, caci toti cei implicati vor sa redescopere prin arta elixirul tineretii fara batranete. 
 
Concept accesibil de arta clasica, spectacolul nostru ce va fi gazduit pe scena Ateneului Roman, prin amabilitatea domnului Andrei Dimitriu, Director Filarmonica „George Enescu” Bucuresti, contine o doza de modernism, bine temperat, care se potriveste clientilor farmaciilor Catena, oameni atasati de arta, cultura si valori traditionale, romanesti – spunea Ligia Necula, PR Manager si Vice-presedinte Asociatia SmartArt. Si cum totul trebuia sa poarte un nume si i-am spus Ierburi de Leac. Asa ne-a venit ideea sa-l concepem ca pe un dar pentru sanatatea trupului, a mintii si a inimii. 
 
Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania este partenerul nostru in acest proiect, care este practic un produs Catena, un spectacol cu muzica unei compozitoare contemporane, intr-o formula de un modernism bine temperat, menita sa atraga melomani de toate varstele – a adaugat Alin Horia Manzat – fondator ALL’S CHOIR, Presedintele Asociatiei SmartArt care a avut privilegiul si curajul sa preia din zbor initiativa muzicienilor care o iubesc pe Felicia Donceanu si care si-au dorit mai mult ca orice sa se bucure impreuna de muzica ce se naste din sufletul celei care aniverseaza 85 de ani. Asa a aparut Ierburi de Leac, un remediu contra indoielii in puterea artei, in capacitatea artistilor de a muta muntii din loc.

Povestea Ierburi de leac


Iata cum va puteti gasi leacul cu... arta: culegeti din viata cu umor toate momentele frumoase, sanatoase, priviti cu atentie si inocenta fiecare culoare, floare, gaza si asteptati cu rabdare anotimpul fructelor coapte. Un echipaj instruit, plin de pasiune, cu nazuinte inalte, asteapta sa se lanseze in aceasta aventura

In Cutia cu surprize (soprana Simona Jidveanu, violoncelistele Mariana Amarinei si Stefania Budd, violonistul Lucian Gabriel Danila) stau… ascunse imagini, personaje si povete alese pentru fiecare zi a saptamanii, care sa trateze pe adultul serios de stress, pe batranul incruntat de singuratate, pe tinerii grabiti de amnezia bucuriilor simple, iar toti, impreuna, sa redevina atenti la frumusetea care-i inconjoara.
 
Fantasia per piano-forte et cetera, este o pantomima pentru pianist si alti doi instrumentisti, terapie prin ras pentru artistii care se iau adesea prea in serios.

 Culori, flori, fructe este momentul dedicat corului, care ne aminteste de jocurile copilariei, cand fredonam pe mai multe voci cantece sprintare sau fara noima, doar de dragul de a fi impreuna. Iata si componenta Corului Companiei Artistice All’s: dirijat de Andrian Ionescu Anfisa Fugaru, Madalina Constantin, Ligia Necula, Oana Tanase, Andreea Ilie, Florentina Cernat,  Alin Horia Manzat, Marius Nine, Narcis Brebeanu, Nae Bratila, Adrian Strezea, Alexandru Grajdeanu, Adrian Ionescu.

 Retro Tangou, Careul de asi si Remember incheie spectacolul cu ritmuri si inflexiuni senzuale, cu acorduri subtile si nostalgice care sa ne indemne sa traim clipa.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Cristina Ardelean
Cuvinte cheie
Ierburi de Leac, Ateneul Roman, Felicia Donceanu, Anca Sigartau, Mihai Gruia Sandu, Mihai Bisericanu, soprana Simona Jidveanu, Compania Artistica All’s, Asociatia SmartArt, All’s Choir, Trio Mozaic, Oana Spanu-Visenescu, Emil Visenescu, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.