Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010

1667 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Cupa Mondiala de Judo Seniori Feminin s-a desfasurat la Sala Polivalenta “Ioan Kunst Ghermanescu” din Bucuresti. La aceasta competitie de mare anvergura s-au inscris 167 de concurente din 22 de tari, printre care s-a numarat si campioana olimpica si europeana Alina Dumitru.


Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010 Cupa Mondiala la Judo Feminin 2010

Pentru un loc pe podium, dar mai ales pentru  calificarea la editia 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra si-au disputat suprematia sportive din intreaga lume la 7 categorii de greutate: 48kg, 52kg, 57kg, 63kg, 70kg, 78kg si peste 78kg.
    
Sportivele romance s-au comportat admirabil cucerind 4 medalii (2 de aur, 1 de argint si 1 de bronz). Corina Caprioriu, campioana europeana en titre, a castigat detasat locul I la categoria 57 kg, invingand-o in finala pe frantuzoaica Sarah Loko. Carmen Bogdan (categoria 48 kg) a disputat finala cu Alina Dumitru care a invins. Previzibil. O alta romanca - Monica Ungureanu, a urcat pe podium (locul III) la categoria 52 kg. Andreea Stefania Chitu a pierdut medalia de bronz la categoria 57 kg in fata sportivei germane Miryam Roper, iar Violeta Dumitru si Loredana Ohai au ocupat locul VII la categoria 48, respectiv 57 kg.
    
Gazda a evenimentului, Eduard Doandes, Presedintele Federatiei Romane de Judo i-a avut ca invitati de onoare pe Marius Vizer, Presedintele Federatiei Internationale de Judo, Cristi Borcea, actionar la Dinamo, pe Octavian Belu si Mariana Bitang, antrenorii lotului olimpic de gimnastica.

Toate medaliatele au primit de la Eduard Doandes, presedintele Federatiei Romane de Judo cate 800 de euro. Sportivele romance se pregatesc déjà pentru Campionatele Mondiale de Judo programate in aceasta toamna in Japonia (Tokio). Titlul de Campioana Mondiala este singurul care-i lipseste din palmares Alinei Dumitru.

A fost pentru a doua oara in istoria judo-ului autohton cand capitala Romaniei a gazduit o etapa de Cupa Mondiala la Judo, dupa cea organizata in aprilie 2006.

Oana Georgescu

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.