Catena si Marina Almasan va invita la lectura

Vedeta de televiziune Marina Almasan si-a lansat o noua carte de calatorii: "Cu ricsa prin orasul viitorului" - Jurnal de Calatorie la Seul, volum care ii poarta pe cititori printr-o fabuloasa aventura sud-coreeana. O incursiune fascinanta, plina de culoare prin istorie si cultura intr-o tara unde tehnologia avansata, modernismul si perfectiunea sunt duse la extrem. ”Am primit oferta de a calatori in Coreea de Sud, o tara despre care eu prea multe nu stiam, doar ca este foarte dezvoltata” – a spus autoarea. ”Cand am ajuns acolo m-am ciocnit de o poveste frumoasa. Calatoria mea a durat sapte zile, in care am filmat pe branci. In fiecare seara veneam la hotel si imi scriam impresiile ca sa nu uit ce am vazut, dupa care la intoarcerea acasa cartea a iesit foarte usor – doar mi-am deschis notitele, am retrait senzatiile si sentimentele pe care le-am avut acolo”. Cartea este insotita si de un DVD si este dedicata parintilor si copiilor Marinei, si ei impatimiti ai calatoriilor.

10508 vizualizari

Au fost prezente o multime de personalitati ale vietii-cultural artistice (actorii Cristina Deleanu, Ion Haiduc, Bogdan Stanoevici, apoi Sanda Ladosi, dr. Monica Pop, creatoarea Liza Panait s.a), in frunte cu E.S. KIM Eun-joong, Ambasadorul Republicii Coreea in Romania, criticul literar Alex Stefanescu, E.S. Calin Fabian, fost Ambasador al Romaniei la Seoul, Dan Penescu – Director Grupul Editorial "Corint", Alice Nastase - redactor sef revista "Tango" si actorul Eugen Cristea, care au vorbit despre aceasta carte – eveniment in peisajul de gen. Impatimita a calatoriilor, dar si o excelenta povestitoare, Marina Almasan a mai scris despre Japonia, China si SUA. La fel ca la precedentele sale volume autoarea a apelat la binecunsocutul jurnalist si caricaturist Octavian Andronic (ANDO) pentru inca o coperta de succes, dar si pentru prefata pe care a scris-o asemeni lui Alex Stefanescu, Dumitru Dorin Prunariu, Mircea Radu si Calin Fabian.
    
”De-a lungul colaborarii noastre, este prima carte a Marinei pe care nu mi-a mai cerut sa i-o ilustrez” – a scris Octavian Andronic.. ”Si poate ca, daca nu as fi trecut, la randul meu, prin locurile pe care le-a strabatut si ea de data aceasta, mi-as fi pus niste intrebari. Nu mi le pun pentru ca am inteles cum sta chestiunea cu coreenii acestia carora li se mai spune si de  sud. Coreea nu este o (parte de) tara amuzanta. Si nici cei care o populeaza. Sunt, mai degraba, niste oameni seriosi carora le arde mult de treaba si mai deloc de de glume. Ca altora. „Striviti” intre doi mega-vecini extrem de determinati - japonezii si chinezii - coreenii au fost nevoiti sa supravietuiasca si sa prospere fiind mai harnici si mai creativi si decat unii, si decat altii. Nu degeaba au ei o vorba care atunci cand se refera la cineva fara prea mare dor de munca spun: lenes ca un japonez!. Este, bineinteles, o metafora pentru ca, dupa cum bine stim, japonezii nu sunt deloc lenesi. Va imaginati cum sunt insa acesti coreeni care au reusit sa se cocoate pe merit spre varful piramidei celor mai puternice (economic) tari ale lumii (puterea cealalta au lasat-o fratilor din Nord).”
    
Catena a fost sponsor al cartii si al evenimentului de lansare care a avut loc la un restaurant cu specific coreean.
     
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu
Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura Catena si Marina Almasan va invita la lectura

Cuvinte cheie
Marina Almasan, Cu ricsa prin orasul viitorului, E.S. KIM Eun-joong Ambasadorul Republicii Coreea in Romania, Cristina Deleanu, Ion Haiduc, Bogdan Stanoevici, Sanda Ladosi, dr. Monica Pop, Liza Panait, Alex Stefanescu, Calin Fabian, Dan Penescu, Grupul Editorial Corint, Alice Nastase, revista Tangou, Eugen Cristea, Octavian Andronic ANDO, , Dumitru Dorin Prunariu, Mircea Radu, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariu