Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare

Conferinta Femeilor Francofone, Bucuresti, noiembrie 2017

 

Michaelle Jean , Secretar General al Francofoniei: Cand femeile se decid sa actioneze impreuna, nimic nu mai pare imposibil. IMPOSIBIL nu e un cuvant de gen feminin!

3807 vizualizari

La inceputul lui noiembrie, Bucurestiul a fost pentru doua zile capitala francofoniei si punctul de convergenta a femeilor francofone.  Conferinta a fost organizata  în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei, Conferinţa femeilor francofone, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, şi în prezenţa Secretarului General al Francofoniei, doamna Michaëlle Jean.

 

Tema acestui an a fost Participării femeilor la viaţa economică,  inovaţie, antreprenoriat şi dezvoltare și  a adunat aproximativ 600 de reprezentanți guvernamentali,  ai societății civile și ai mediului de afaceri, pentru a evidenția contribuțiile femeilor la dezvoltarea economică.

 

Evenimentul  s-a axat pe tematici importante in societatea internationala si anume Drepturile femeii și accesul la piața forței de muncă, Inovația și spiritul antreprenorial al femeilor și Leadershipul femeilor în guvernanța economică.  Fara a fi uitata excelența femeilor în cinematografie și modă.

 

Obiectivul major al conferinței, acela de a reuni părțile interesate și actorii care promovează  egalitatea de gen, precum și de a mobiliza guvernele statelor membre ale OIF pentru a elimina obstacolele persistente în calea drepturilor și împuternicirii economice a femeilor, a fost atins. Cu acest prilej a fost creata si  lansată Rețeaua francofonă a femeilor de afaceri, cu scopul de a facilita cooperarea între mediile de afaceri din țările francofone. 

 

Evenimentul a promovat si  campania internationala HeForShe, inițiativă ONU la care Președintele României, Klaus Iohannis s-a asociat în calitate de Impact Champion !

 

Realizatori: Mihaela Moldoveanu

                   Oana Georgescu
Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare Romania in Reteaua Francofona a Femeilor Antreprenoare

ComentariiNumeComentariu