Lectia de vals

In urma cu 4 ani, o initiativa a Primariei orasului Viena, ocazionata de Anul aniversar Mozart si imbratisata cu entuziasm de Primaria Municipiului Bucuresti  se materializa in organizarea primei editii a “Mozart Fest” – un Festival de muzica clasica in aer liber.

1752 vizualizari


This website is best viewed with Flash Player .
Dupa ce i s-a adaugat o sectiune de dans, acesta s-a numit “Vienna Music Film Festival”, pentru ca de anul trecut sa devina “Bucharest Music Film Festival”. Anul acesta, timp de 10 zile, bucurestenii si nu numai, au fost invitati la Marea Intalnire cu acordurile muzicii clasice, cu dansul si cu opera in Piata “George Enescu”, in vecinatatea Ateneului Roman.
    
PROGRAMUL Festivalului a fost impresionant si a inclus concertele Orchestrei “Das Karussle” din  Viena, Orchestrei Filarmonicii din Viena (dirijor Georges Prêtr), Orchestrei Nationale a Belgiei (dirijor Emmanuel Villaume), Orchestrei “Sinfonia” Bucuresti, Orchestrei de Camera “Philarmonia” a Centrului National de Arta “Tinerimea Romana” (dirijor Nicolae Iliescu) si recitalurile Grupului Vocal “Acapella”, Cvartetului “Bella Musica”, Cvartetului “Passione”, formatiei “Traffic Strings” si nu in ultimul rand al BIG BAND-ului RADIO condus de dirijorul Ionel Tudor. In ultima seara a “Bucharest Music Film Festival” au urcat pe scena Paula Seling si  Ovi, Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminita Anghel, Mihai Georgescu, Bodo, Aurelian Temisan, Ionut Ungureanu, Jorge, Tony Tomas si Alexandru Anghel.
    
Filmele difuzate in fiecare seara au fost urmarite de sute de spectatori: “Concertul de Anul Nou de la Viena” - 2010,  “Concertul Carnegie Hall”  cu Orchestra Filarmonicii din New York - 2008,  “Anna Netrebko si Rolando Villazon – Cuplul de vis al Operei”, “Operavox – Rheingold, Turandot si Rigoletto - Richard Wagner, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi”, “Sir Georg Solti – Celebrarea vietii si a muzicii” cu Orchestra Filarmonicii din Londra (dirijori: Mstislav Rostropovich si Zubin Mehta, solisti: Angela Gheorghiu, Anne Sofie von Otter), “Hänsel si Gretel” cu Engelbert Humperdinck, “Concert pentru Europa” cu Orchestra Filarmonicii din Viena (dirijor: Placido Domingo) – 2006, “La Bohème at the Towerblock” cu Corul si Orchestra Simfonica din Berna.
   
Cele mai asteptate si apreciate de catre toti spectatorii, fara exceptie, au fost “LECTIILE de VALS” (Vals Lent, Vals Vienez si Vals Boston) sustinute in fiecare seara de campionii Clubului de Dans Sportiv “Mihai Petre”.

Oana GeorgescuLectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals Lectia de vals

ComentariiNumeComentariu