The Bonfire Night Party - Light into Europe Charity

Deschide videoclipul

Unul dinrte cele mai asteptate si mai celebre evenimente de caritate ale toameni este Bonfire Night party sau Guy Fawkes party, un eveniment in aer liber care isi are radacinile in complotul din 1605, atunci cind Guy Fawkes a vrut sa arunce in aer Palatul Parlamentului britanic.

Complotul a esuat si Fawkes a sfirsit ars pe rug. De atunci, in ficare an, in jurul datei de 5 noiembrie britanicii, la ei acasa sau oriunde se afla in lume pregatesc un mare barbeque, unde la lumina focurilor de tabara si a artificiilor, se bucura de ultimele zile frumoase de toamna. A fost o noua ocazie pentru ajutorarea fundatiei Light into Europe, o organizatie caritabila al carei scop este sustinerea copiilor si tinerilor cu dizabilitati senzoriale (vizuale sau auditive) si care aniverseaza anul acesta 20 de ani de la infiintarea primului Centru de Resurse pentru cei cu Deficiente Senzoriale.
     

 

Datorita Cameliei si lui Stan Platt, dar si a tuturor celor care li s-au alaturat - inclusiv Catena si care le sustin activitatea si cauza pentru care lupta - respectarea drepturilor si nevoilor fundamentale la educatie, acesti tineri pot beneficia de o existenta demna si independenta. Practic, cu ajutorul fondurilor stranse inclusiv cu ocazia unor astfel de eveimente, fundatia ofera sprijin, ajutor si educatie si parintilor, astfel incat ei sa comunice mai bine cu copiii lor, sa ii inteleaga si sa ii sustina. In anul 2015, Light Into Europe a demarat un proiect ambitios ce are ca scop strangerea de fonduri pentru construirea primului Centru de Caini Ghizi pentru Nevazatori din Romania. Rezultatele nu au intarziat sa apara si aceasta si pentru ca, an de an sunt organizate evenimente caritabile de traditie, precum Calledonian Ball, care sarbatoreste tot in noiembrie 20 de ani, St. George Celebration, Burns Supper. Acestea au ca  scop strangerea de fonduri pentru antrenarea si pregatirea cainilor capabili sa ii insoteasca pe nevazatori. Dupa o perioada indelungata de familiarizare si intelegere a situatiei si a nevoilor copiilor si tinerilor cu deficiente de vedere sau auz din Romania, Light into Europe a infiintat in 2007 primul Centru de Resurse pentru cei cu Deficiente Senzoriale unde se lucreaza cu copii si tineri cu dizabilitati. Recent a devenit membra a Federatiei Europene pentru Caini Ghizi.   Din pacate, in Romania, exista la ora actuala doar cateva zeci de astfel de exemplare din rasa Labrador, antrenati sau care urmeaza programul de pregatire. Ar fi nevoie de minimum 1500 de animale de companie care sa fie pregatite pentru a avea grija de persoanele cu deficiente de vedere. „Antrenamentul unui caine costa in Romania 3000 de euro pe an si, deocamdata, statul roman nu investeste nimic” – spune Camelia Platt. „De aceea organizam gale si evenimente de binefacere pentru obtinerea de fonduri astafel incat un numar cat mai mare de caini sa fie pregatiti pentru a-i ghida pe cei cu deficiente de vedere”. 

     

Light into Europe este o fundatie britanica infiintata in 1986 pentru a dezvolta programe de ajutor umanitar si medical in Europa de Est. Initial, fundatia s-a concentrat pe oferirea transportului medical aerian si pe acordarea de ajutor umanitar tarilor din Europa de Est si Centrala, in Romania incepand cu anul 1990. Light into Europe a fost singurul serviciu de ambulanta aeriana de la mijlocul anilor 1990 si pana in 2003, perioada in care peste 5 000 de ore de zbor (misiuni) au ajutat la salvarea a aproape o mie de vieti de catre echipajele coordonate de cpt. Stan Platt. „Scopul fundatiei Light into Europe a fost si este acela de a ajuta copiii si tinerii cu deficiente senzoriale din Romania, sa le imbunatateasca vietile, sa le extinda posibilitatile si sa devina membri activi si acceptati in societatea romaneasca” – spunea acesta. „Avem viziunea unei lumi in care copiii si tinerii cu deficiente senzoriale se bucura de aceleasi drepturi, oportunitati, responsabilitati, implinire si calitate a vietii precum semenii lor fara deficiente”. 


 

Realizatori: Mihaela Moldoveanu, Oana GeorgescuCuvinte cheie
Light into Europe, Bonfire, St. George Cellebration, Calledonian Ball, Camelia Platt, Stan Platt, Centrul de Resurse pentru cei cu Deficiente Senzoriale, Guide dogs for the Blind, Federatia Europeana pentru Caini Ghizi, Catena, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.