Catena, sustinator al Caledonian Ball 2017, 20th Anniversary

Deschide videoclipul

Cea de-a XX-a editie a Caledonian Ball a reunit sute de invitati speciali, impreuna cu organizatorii si initatorii Caledonian Ball – Camelia si Stan Platt, alaturi de cele 20 de personalitati de care este legata istoria de 20 de ani a celebrului bal caledonian in Romania si a proiectelor umanitare ale fundatiei Light into Europe -  Anca Vlad (Presedinte Fildas Group), James Gray-Cheape, Neil McGregor si Charlie Crocker - fondatorii balului, George Mucibabici (Deloitte Romania), James Stewart (Raiffeisen Bank), Marius Puiu (Blue Air), Octavian Cretu (Romaqua Group), Mihai Blaga (domeniile Blaga), Lucian Aldescu (DPD), Georgiana Pogonaru, Consul Onorific al Islandei in Romania Veronica Savanciuc (Lowe Romania), E.S. Paul Brummel, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania, Mihai Tudorancea (TUD consulting), Alina Ghidion, Teofil Teaha, Roberto Musneci (CMC consulting), Iulian Zamfir, Oliver Meister, Gian Sharp. Doamna Anca Vlad, care ne-a facut onoarea sa ne fie alaturi si de data aceasta, a fost extrem de emotionata, mai ales atunci cand i-am nominalizat pe cei 20 de suporteri care au facut ca Balul sa continue in acesti 20 de ani. Datorita lor si a celorlalti sustinatori, sponsori si voluntari vom putea face ca aceasta poveste frumoasa sa continue – ne-a spus Camelia Platt, Director Executiv Light into Europe.

Catena sprijina in mod regulat mai multe fundatii, printre care si fundatia Light into Europe, iar ca o recunoastere a solidei relatii de parteneriat cu romanii, construita in timp si bazata pe incredere, Catena a fost distinsa cu numeroase premii, trofee si distinctii de excelenta. Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu doar ca vine in sprijinul sanatatii romanilor, dar ca se implica activ in ample actiuni de preventie si de informare a populatiei, in activitati de promovare si practicare a unui stil de viata sanatos, precum si in diverse campanii sociale si de ajutorare. Peste 4.700 de oameni formeaza in prezent echipa Catena - o echipa unita si profesionista, a carei misiune permanenta nu este doar aceea de o le oferi romanilor servicii de inalta calitate, ci si de a asigura o legatura directa cu acestia, bazata pe incredere reciproca si respect.
         

 

Caledonian Ball a fost intotdeauna asociat cu filantropia si cu spiritul caritabil – a spus in discursul sau, E.S. Paul Brummel, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania. Stim ca Balul Regal Caled din Londra a inceput in 1849, si de atunci doar cu cateva intreruperi, el este considerat cel mai vechi bal de caritate din lume. Este vremea poate, sa reflectam la contributia scotienilor in Romania de-a lungul ultimelor decenii si nu numai... Va multumesc pentru ca sprijiniti o fundatie de exceptie.
     

 

Din 1997, atunci cand un grup de oatru antreprenori din Scotia au organizat primul bal Caledonian in Bucuresti, evenimentul a crescut an de an in notoritate si amploare. Sesiunile de dans scotian, organizate anual pentru pregatirea balului, atrag si ele multi entuziasti, incepind cu copiii, astfel ca in seara balului, sala Ronda a hotelului Intercontinental sa devina scena unui imens grup de dansatori pentru cele 12 dansuri scotiene. Autenticitatea evenimentului este asigurata nu numai de haggis-ul proaspat, dar si de prezenta muzicienilor de la Feis Rois – Highlands si de costumele traditionale ce adauga un farmec sarbatorii. Organizatorii evenimentului, Fundatia Light into Europe ale carei proiecte sunt finantate din fondurile stranse cu ocazia balului si nu numai, a adaugat in ultimii ani si latura inclusiva, an de an numarul nevazatorilor cu ciini ghizi care se bucura de ajutor devenind din ce in ce mai mare. Bastonul alb sau bastonul lung sunt atat de importante pentru un nevazator! – a spus Sean Dilley, membru Board Light into Europe, unul dintre beneficiari. Dar aici, in Romania, sunt prea multi nevazatori care nu le pot avea, desi acestea pot fi un instrument al schimbarii de care este nevoie aici. Cand am inceput sa ma pregatesc pentru canele ghid si am apucat pentru prima data hamul cainelui, dupa ce fusesem dependent si limitat ca mobilitate!... Ei bine, nu voi uita acel moment in care am fost ghidat si am mers pentru prima data la magazin. Apoi a fost primul meu caine Bridie, apoi Chip si acum, Sammy. Acestia sunt cainii care au mi-au schimbat viata!
     

 

Light into Europe este o organizatie non-guvernamentala cunoscuta pana in 2003 prin re-deschiderea si dezvoltarea activitatilor de ambulanta aeriana si apoi este dedicata programelor educationale si de viata independenta pentru copii si tinerii surzi sau nevazatori din Romania. Are in derulare un proiect ambitios  si anume construirea primului Centru de Caini Ghizi pentru Nevazatori din Romania. Pentru astfel de proiecte, in fiecare an, fundatia organizeaza evenimente caritabile sustinute de Catena, iar unul dintre cele cu traditie deja, este Calledonian Ball, care are loc in fiecare an, in luna noiembrie. Este o onoare pentru noi sa fim impreuna pentru al 20 - lea Bal Caledonian cu lideri ai comunitatii de afaceri, diplomati de seama dar si o parte din beneficiarii fundatiei. Impreuna ne bucuram de muzica si dans indiferent daca avem o dizabilitate sau nu si tot impreuna reusim sa imbunatatim situatia persoanelor cu dizabilitati din Romania. Mesajul nostru este- ceea ce nu putem face singuri, realizam impreuna! - Stan Platt, OBE presedintele Light into Europe.

 

Printre personalitatile prezente la Caledonian Ball s-au numarat Bill Bowman, membru al Parlamentului Scotian, Ambasadorii Marii Britanii, SUA, Italiei si Germaniei in Romania, Iain Lindsay Ambasadorul Marii Britanii la Budapesta, Dr. Diana Paun, consilier al Presedintelui Klaus Iohannis, lideri importanti ai comunitatii de afaceri locale si multinationale, Andrei Pogonaru (Veranda), Dan Kearvell (CEO DHL Romania), Jean Valvis (Domeniile Valvis), Lucian Aldescu (DPD), Gary Ingram (Petrom), Andre da Silva (GSK), Marco Pannunzio (Total), Radu Ghetea, presedinte CEC Bank, Erik Hadeleit (Hochland Romania), Lucian Mindruta (Digi FM), Ben Martens (Samsic), alaturi de alti peste 300 de invitati care s-au reunit sub auspiciile culturii si muzicii scotiene si in acelasi timp celebraind 20 de ani de proiecte sociale de impact pentru copii si tinerii nevazatori si surzi. 
         

Realizatori:  Oana Georgescu
Editor: Stanislav Pescu
Foto. Cristina Ardelean
 Cuvinte cheie
Light into Europe, Calledonian Ball, Camelia Platt, Stan Platt, Centrul de Resurse pentru cei cu Deficiente Senzoriale, Guide dogs for the Blind, Anca Vlad, Fildas Group, James Gray-Cheape, Neil McGregor, Charlie Crocker, George Mucibabici, Deloitte Romania, James Stewart, Raiffeisen Bank, Marius Puiu, Blue Air, Octavian Cretu, Romaqua Group, Georgiana Pogonaru, Veronica Savanciuc, Lowe Romania, E.S. Paul Brummel Ambasadorul Regatului Unit al Mar

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.