CATENA si LYSI sustin Nordic Film Festival

7951 vizualizari

Deschide videoclipul

Cu sprijinul Catena, prima editie a Festivalului de Film Nordic a primit botezul publicului. Speram ca si editia din toamna a acestui festival, asa cum isi propun organizatorii, sa fie un succes si sa bucure publicul roman avid de experiente cinematografice noi! 
 


CATENA si LYSI sustin Nordic Film Festival

# BERGMAN 100

 

Anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea lui Ingmar Bergman, cel mai important  regizor suedez de teatru si film si totodata unul din cei mai admirati  si mai influenti creatori de film ai secolului XX. Festivalul TRansilvania Film de anul acesta ii va dedica legendarului cineast  o retrospectiva de sapte filme, intitulata intitulată Closeup Ingmar Bergman, ce va putea fui vazuta  între 25 mai și 3 iunie, la Cluj-Napoca.  #Bergman100 reprezintă celebrarea la nivel mondial a Centenarului Ingmar Bergman. Evenimentul a început încă din toamna anului trecut, la iniţiativa fundaţiei care poartă numele autorului şi care administrează arhiva Ingmar Bergman, inclusă în 2007 în Lista patrimoniului mondial UNESCO.
 
NORDIC FILM FESTIVAL 

 

Ca o avanpremiera a acestui eveniment , Institutul Francez in colaborare cu ambasadele Suediei, Finlandei, Norvegiei, Danemarcei si a consulatului Islandei, au organizat prima editie a NORDIC FILM FESTIVAL, ca o celebrare a culturii si cinematografiei tarilor nordice. Evenimentul a gazduit si o expozitie de fotografii avand ca subiect tarile nordice, realizate de fotografi romani. Cele patru zile de festival i-au delectat pe spectatorii romani cu productii diverse, de la comedie neagra, documentar, scurt-metraje, la drame biografice si comedii.    De asemenea, organizatorii si-au dorit ca o treime din filmele prezentate la festival sa fie realizate de femei, ca o contrapondere la  tendinta de dominatie masculina a cinematografiei mondiale. 
 

Catena a sponsorizat acest prestigios eveniment, in cadrul caruia au putut fi vizionate filme ca : Dreamland (documentar, 2009, Islanda), The Ambassador (documentar, 2011, Danemarca) , The Other Side Of Hope (comedie, dramă, 2017, Finlanda), cel mai recent film al regizorului Aki Kaurismaki și Life In A Fishbowl (dramă, 2014, Islanda), With Your Permission (comedie neagră, 2007, Danemarca), Brothers (documentar, 2015, Norvegia), 1001 Grams (dramă, 2014, Norvegia), Call Girl (dramă/biografic, 2012, Suedia), Blind, The Happiest Day in The Life of Olli Maki (dramă, 2017, Finlanda),  Sparrows (dramă, 2016, Islanda), Just Like Home (comedie/mister, 2007, Danemarca).
 

Realizatori: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.