DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018

12099 vizualizari

Deschide videoclipul

Nu mai putin de 10 podiumuri au cucerit membrii echipei DTO Tellur Rally Team, sponsorizata din acest an si de Catena, in prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018, desfasurata la Brasov (24 – 25 martie). Rezultatele si punctele obtinute de cele 6 echipaje (Vali Porcisteanu/Dan Dobre – Skoda Fabia R5, Clasa 2, Cristi Dolofan/Mihai Sandu - Mitsubishi Lancer Evo 9, Clasa 3, Bogdan Nastase/Delia Nastase - Mitsubishi Lancer Evo 9, Clasa 11, Raul Badiu/Gabi Lazar – Cupa Suzuki, Eugen Caragui/Robert Fus, si Ramona Rusu/Sorin Crisan – ambele cu Dacia Sandero, categoria debutanti, Cupa Dacia, au propulsat team-ul pe locul 2 in clasamentul general.
 


DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018 DTO Tellur Rally Team si Catena la Raliul Brasovului 2018

A devenit traditie ca Tess Rally Brasov sa deschida an de an intrecerea interna de raliuri, acest eveniment care monopolizeaza atentia tuturor, etapa sau mai bine-zis traseul Babarunca – Cheia, reprezentand una dintre incercarile majore ale campionatului, prin lungimea si complexitatea sa, dar si prin conditiile meteo care au reprezentat mereu elementul surpriza. Mai ales acum, cand se parea, desi a fost ultimul week-end din martie, ca vom asista la… Raliul Zapezii!
     

90 de echipaje s-au aliniat la start, iar odata cu debutul in noul sezon competitional echipajele ce alcatuiesc DTO Tellur Rally Team s-au aflat in fata unor noi provocari. Cu masini noi, la clase noi, cu haine noi si sponsori noi. 

 

Echipa a avut parte de un debut exceptional, in ton cu obiectivele propuse, izbutind zece prezente pe podiumurile de premiere si un excelent loc II in clasamentul general al echipelor. Astfel, cu noua Fabia R5, echipajul Vali Porcisteanu - Dan Dobre a cucerit locul II la Superspeciala si locul III in clasamentul general. Cu noua Fabia R5, cu care au efectuat aproximativ 100 de kilometri de teste, Vali Porcisteanu si Dan Dobre au abordat competitia cu un ritm safe. Comportamentul masinii este complet diferit fata de cel al Evo-ului. In aceste conditii, un loc doi la proba superspeciala si un loc trei la general dupa prima zi ne mentineau in graficul propus - declara Vali Porcisteanu. A doua zi dimineata, pe o vreme foarte rece, iar Babarunca a reprezentat un adevarat test din pricina problemelor de aderenta cauzate de gheata si materialul antiderapant. Unul depasit cu brio. La intoarcere insa, cu 5 km inainte de finalul probei cei doi au facut pana, iar aceasta a afectat destul de grav si partea stanga fata a masinii. Au pierdut doua minute, ajungand pe locul patru, dar dupa un parcurs foarte bun, cu un ritm ridicat pe ultima bucla, Rasnov - Paraul Rece – Poiana Brasov, cei doi au revenit pe podium. A fost un ritm bun pentru inceput. Ne-am raportat si la ceilalti pretendenti la locurile fruntase si este clar ca trebuie sa il imbunatatim pentru a ajunge acolo unde ne dorim, asa ca nu ne ramane decat sa muncim in continuare, sa ma acomodez cat mai repede cu masina si sa capat increderea de care am nevoie pentru a o putea exploata la maxim luptand astfel pentru victorie - a concluzionat Vali Porcisteanu.

 

La Clasa 3, echipajul Cristi Dolofan - Mihai Sandu, la prima aparitie oficiala cu o integrala si motor turbo, a avut un parcurs spectaculos, dovedind ca stapaneste derapajele controlate si, dupa un ritm care a crescut de la proba la proba s-a clasat pe pozitia a doua.  Raul Badiu a revenit in competitii dupa un an de pauza, cu o noua masina in cadrul competitiei monomarca Cupa Suzuki. A facut o excelenta cursa tactica, terminand pe Locul II in ierarhia 2 roti motrice si pe primul loc la Clasa 9, aducand maximum de puncte posibile pentru echipa. Bogdan Nastase s-a clasat al treilea la Clasa 11, iar debutantii Eugen Caragui si Ramona Rusu si-au depasit cu brio emotiile primei curse din sezon. Echipajul Eugen Caragui - Robert Fus a obtinut locul 3 la Debutanti si pozitia a doua in aceeasi competitie la Cupa Dacia, in timp ce Ramona Rusu, aflata la primul raliu pe asfalt cu o masina F2 (tractiune fata), dupa emotii, peripetii si penalizari inerente pentru un pilot aflat la start de cariera in raliuri, a terminat pe locul V in clasamentul general al categoriei sale si pe IV in Cupa Dacia debutanti.
 

Fiecare echipaj si-a propus sa evite riscurile inutile, sa termine intrecerea si sa scoata maximum posibil din punctul de vedere al rezultatelor – au spus cei din staff. Obiectiv atins, toate masinile inscrise in concurs ajungand la final, cu o multime de clasari pe podium, la general si clase, si puncte trecute in contul tuturor celor care erau inscrisi sa puncteze pentru echipa la cursa derulata pe specialele din jurul orasului de sub Tampa.
     

Catena ii felicita pe toti membrii echipei DTO Tellur Rally Team si le ureaza succes in campionatul care a programat inca 6 etape: Cluj (4 –5 mai), Arad (25 –26 mai), Bacau (15-16 iunie), Harghita - Odorheiul Secuiesc (13 – 14 iulie), Iasi (7-8 septembrie) si Sibiu (5 – 6 octombrie). 
  

 Catena sustine campionii!

Realizator: Oana Georgescu
Editor: Nicu PojaruCuvinte cheie
DTO Tellur Rally Team, Tess Rally Brasov 2018, Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018, Vali Porcisteanu, Skoda Fabia R5, Cristi Dolofan, Mitsubishi Lancer Evo 9, Bogdan Nastase, Raul Badiu, Eugen Caragui, Ramona Rusu, Cupa Suzuki, Cupa Dacia Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.