Catena sustine American Independent Film Festival 2018

13266 vizualizari

Deschide videoclipul

American Independent Film Festival - AIFF 2018, un eveniment sponsorizat de CATENA!


Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018 Catena sustine American Independent Film Festival 2018

Sebastian Stan, romanul care a cucerit Hollywood-ul a fost  invitatul de onoare al celei de-a doua editii a American Independent Film Festival, eveniment ce a avut loc intre 27 aprilie si 3 mai, la Cinema PRO si Cinema Muzeul Taranului din Bucuresti (sala Studio Horia Bernea). Practic, in filmul de Oscar (3 nominalizari si 1 Oscar, la categoria „Cea mai buna actrita in rol secundar“) „I, Tonya”, care a deschis oficial festivalul, Sebastian Stan joaca rolul principal alaturi de Margot Robbie si Allison Janney. Filmul dedicat binecunoscutei patinatoare Tonya Harding este unul dintre cele mai laudate filme ale anului, cu 1 Oscar si 1 Glob de Aur si 1 Premiu BAFTA pentru Allison Janney, dar si cu alte 2 nominalizari la premiile Oscar 2018, 2 la Globurile de Aur si 4 la Premiile BAFTA 2018.
     

Proiect cultural finantat de Centrul National al Cinematografiei, American Independent Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, sustinut de „Catena”, dar si cu sprijinul Ambasadei SUA in Romania si UPC Romania. Senso TV a fost partener media al eveniemntului.
     

Prin traditie, Catena sustine filmul romanesc (filmele Octav de Serge Ioan Celibidache sau „Dincolo de calea ferata”, al lui Catalin Mitulescu sunt doar doua exemple), dar si fiecare editie a marilor festivaluri de film ce au avut si au loc la Bucuresti, precum  Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival. Pornind de la traditia marilor filme narative americane, festivalul si-a propus si a reusit sa prezinte o selectie a celor mai recente productii independente made in USA, titluri apreciate de critica si prezentate in circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. Prima editie a AIFF - singurul festival din Romania dedicat cinematografiei independente americane, u proiect intiat si organizat de celebrul regizor Cristian Mungiu a avut loc in septembrie 2017 si i-a avut ca invitati speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix si John C. Reilly.

     

Sebastian Stan este cel mai popular actor roman de la Holywood...

     

...care a reusit sa se impuna in industria americana de film. Marii regizori i-au remarcat sarmul si talentul si l-au cooptat in productii de Oscar, precum Martianul (a jucat alaturi de Matt Damon), Lebada Neagra (cu Natalie Portman, Mila Kunis si Vincent Cassel). A jucat si in music-hall-uri pe Broadway si in serialul american, popular printre adolescenti, Gossip Girl, iar  in trilogia Captain America unde joaca rol principal alaturi de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson,  actorul roman a primit chiar si cateva replici in limba romana. Sebastian Stan s-a nascut pe 13 august 1982, in Constanta. S-a mutat la Viena impreuna cu mama sa, cand avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol in film, in 71 fragments of a Chronology of Chance regizat de celebrul austriac Michael Haneke. Doi ani mai tarziu, familia a plecat peste Ocean si s-a stabilit in Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey si a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an. 
     

Anul acesta, in cadrul Galei de decernare a Premiilor Oscar, Allison Janney, care  joaca rolul mamei abuzive a patinatoarei Tonya Harding, a castigat Oscarul. Filmul in care rolul principal masculin este jucat de actorul de origine romana Sebastian Stan a fost nominalizat si la categoriile Cea mai buna actrita in rol principal (Margot Robbie) si Cel mai bun montaj. Unul dintre cele mai recente succese in care joaca actorul roman (cu Dave Bautista, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Zoe Saldana, Vin Diesel, Chris Pratt, Tom Hiddleston) este Avengers: Infinity War - Razbunatorii: Razboiul Infinitului. Noul film din seria „Avengers” a spulberat deja toate recordurile de lansare. Pelicula a obtinut in toata lumea peste 630 de milioane de dolari in primul weekend de la lansare, fiind cel mai mare succese de box office din toate timpurile. Avengers: Infinity War a avut premiera in Romania, cu cinematografe arhipline si a batut si recordul celui mai recent film din seria Razboiul Stelelor avand  doar in prima saptamana un profit de minim 200 de milioane de dolari.
     

Sebastian Stan a fost nevoit sa plece din Romania cu o zi mai devreme, de aceea a fost programata o proiectie suplimentara cu I, Tonya. Uneori, viata unui actor este plina de neprevazut. Imi pare foarte rau ca, din pacate, trebuie sa-mi scurtez cu o zi vizita in Romania. Trebuie sa ma intorc la New York pentru un nou rol. Asta inseamna ca nu voi fi in Bucuresti luni seara, cand va fi proiectia filmului I, Tonya.  In schimb, vom organiza o alta proiectie duminica seara, la 22:30. Stiu ca unii dintre voi vor fi suparati si va inteleg. Sper insa sa ma pot revansa fata de voi duminica seara. Daca veniti, va promit ca voi fi numai zambet. Va rog sa fiti alaturi de mine cand voi introduce filmul, le-a transmis Sebastian Stan fanilor, pe pagina de Facebook a American Independent Film Festival.
     

La introducerea filmului, Sebastian Stan a dialogat cu criticul de film Ionut Mares. Primele doua intalniri ale lui Sebastian Stan cu cinefilii din Bucuresti au avut loc cu sala plina, sute de fani din Romania, China, Indonezia, Vietnam, Ungaria, Polonia, Bulgaria sau Rusia asteptandu-l pe actorul de la Hollywood in fata cinematografului din centrul Bucurestiului. Fanii din Romania s-au intalnit cu Sebastian Stan la American Independent Film Festival,  in cadrul a doua proiectii speciale cu I, Tonya, vorbind pe larg despre viata si cariera sa cu Andreea Esca, ambasadoarea AIFF si cu Amalia Enache, voluntar OBDO. Actorul a raspuns intrebarilor din public si a facut fotografii cu fanii care l-au asteptat la intrarea in cinematograf. 

     

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Ionut Rusu, Oana Georgescu
     

Editor: Nicu Pojaru
     

Foto: American Independent Film Festival, Oana Georgescu
 Cuvinte cheie
American Independent Film Festival 2018, Sebastian Stan, I, Tonya, Allison Janney, Andreea Esca Ambasador AIFF, Amalia Enache, Cinema PRO, Cinema Muzeul Taranului, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.