Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018

9161 vizualizari

Deschide videoclipul

Dupa debutul exceptional de la Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018 unde au cucerit zece podiumuri, la individual si pe echipe, componentii DTO Tellur Rally Team au inregistrat noi victorii la Transilvania Rally 2018. Clujul a gazduit cea a II-a etapa din campionat si runda de debut din Tour European Rally 2018, unde toti membrii echipei sponsorizata in acest sezon de CATENA, au urcat pe podium.


Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018 Toate echipajele DTO Tellur Rally Team - sponsor Catena, pe podium la Transilvania Rally Cluj 2018

Astfel, echipajele Vali Porcisteanu/Dan Dobre (R5, Clasa 2), Cristi Dolofan/Mihai Sandu (Mitsubishi Lancer Evo 9, Clasa 3), Bogdan Nastase/Delia Nastase (Mitsubishi Lancer Evo 9, Clasa 11), Eugen Caragui/Robert Fus, respectiv Ramona Rusu/Sorin Crisan (Dacia Sandero, debutanti, Cupa Dacia) au adus victorii si puncte importante pentru DTO Tellur RT. Valoarea echipei a fost inca odata confirmata la o editie istorica a competitiei de la Cluj, la start aliniindu-se peste 100 de echipaje. Si, evident, sunt toate motivele de a privi cu incredere catre urmatoarea etapa din CNRD 2018, prima pe macadam, Raliul Aradului KIA, programata pe 25 si 26 mai. Intrecerea va conta si ca etapa in FIA ERT Championship (The European Rally Trophy) si FIA Balkan Rally Trophy.
     
     

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au sosit increzatori la Cluj… 

     

…dupa ce izbutisera acomodarea pe asfalt cu noua lor masina, Skoda Fabia R5, cu prilejul etapei de viteza in coasta de la Rasnov (la Brasov urcasera pe locul III in ierarhia absoluta si la Clasa 2). Echipajul Vali Porcisteanu/Dan Dobre (R5, Clasa 2) a avut un start cu emotii si un pic de ghinion. Pe primii kilometri masina a avut probleme la partea de alimentare. Au abordat proba Belis cu un ritm care indica circumspectie, cu atat mai mult cu cat s-a derulat pe asfalt umed, iar pe Tarnita, pe langa faptul ca pana la jumatatea probei au persistat acele probleme tehnice, au avut parte si de o pana si au fost nevoiti sa opreasca pentru a schimba roata. A fost o zi in care nu am putut sa mergem asa cum ne doream. Am pierdut in jur de 5 minute, eram pe locul 11, dar, seara, impreuna cu Dan, ne-am propus ca in ziua secunda sa ridicam substantial ritmul si sa recuperam cat mai multe pozitii. Si am reusit. Nu am mai avut batai de cap din motive tehnice, le-am evitat pe cele care puteau pune in pericol integritatea pneurilor, am fortat acolo unde era posibil si am incheiat raliul la fel ca la Brasov, cu podium la general si Clasa – a marturisit Vali Porcisteanu. Cei doi au recuperat si au reusit sa ocupe si locul IV in clasamentul FIA ERT (intrecere castigata de acelasi Giandomenico Basso), cu unul mai sus decat la editia 2017, cand s-au impus la Clasa 3, atat in intrecerea interna, cat si in ERT - The European Rally Trophy. 

     

DTO Tellur Rally Team – Locul II in clasamentul pe echipe

     

Cristi Dolofan si Mihai Sandu au luat startul la Clasa 3 cu noul lor Mitsubishi Lancer Evo IX, cea cu care Vali Porcisteanu castiga anul trecut la Cluj intrecerea vehiculelor de productie. S-au impus la Clasa 3 in CNRD si au ocupat locul VIII in ierarhia FIA din intrecerea nationala. Locul 2 de la Brasov si acumularile de la Rasnov ne dadeau dreptul sa ne prezentam increzatori la Cluj. Am avut insa mari emotii inaintea startului. Pe drumul spre prima tura de shakedown a cedat cutia. Baietii din echipa de asistenta au fost insa exemplari. Au demontat rapid tot, au remediat problema. Am mai avut timp chiar si sa facem o trecere la shakedown, iar masina era in conditii optime inaintea primei speciale de vineri. Nu ne-am asumat riscuri inutile, pentru ca este clar ca mai avem nevoie de timp pentru a folosi la nivel maxim masina cu tractiune integrala, dar am avut un ritm bun, in crestere, si am izbutit iata o premiera, sa castigam aceasta Clasa extrem de importanta – a declarat Cristi Dolofan.
     

Si Raul Badiu a repetat performanta de la Brasov, obtinand o noua dubla la Clasa 9 si in Cupa Suzuki. De aceasta data s-a impus si in competitia masinilor cu doua roti motrice, in care ocupase locul II in prima etapa a CNRD, si a terminat pe locul IX in ierarhia generala. Eugen Caragui si Ramona Rusu au bifat si ei la Cluj prezente pe podium. Eugen Caragui a fost al treilea in ierarhia debutantilor si pe locul 2 in cea similara din Cupa Dacia unde a fost urmat de Ramona Rusu.  Ea a avut emotii din cauza unor probleme tehnice aparute inaintea startului, dar a recuperat proba dupa proba. In fine, la Clasa 11 (Grupa H), Bogdan si Delia Nastase s-au confruntat cu o serie de probleme tehnice la motorul masinii, de aceea, locul secund pe care l-au obtinut la final este cu atat mai notabil. 
     

DTO Tellur Rally Team a ocupat la Cluj locul II in clasamentul echipelor, cu un total de 80 de puncte, cu doar 9 mai putin decat ale primei clasate.
    

Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018 a programat in acest an 7 etape, dinc are s-au desafasuart deja doua: Brasov – Tess Rally 2018 (24–25 martie) si  Cluj – Transilvania Rally (4 – 5 mai). Urmeaza Arad (25 –26 mai), Bacau (15-16 iunie), Harghita - Odorheiul Secuiesc (13 – 14 iulie), Iasi (7-8 septembrie) si Sibiu (5 – 6 octombrie).

    

CATENA ii felicita pe toti membrii echipei DTO Tellur Rally Team care au adus glorie culorilor unui dream-team veritabil si le ureaza succes in CNRD 2018, dar si in urmatoarea etapa de la Arad, programata in perioada 25 - 26 mai.
    

CATENA sustine campionii!


Realizator: Oana Georgescu
Editor: Stanislav Pescu
Foto/Video: DTO Tellur Rally Team, RallyZoom.roCuvinte cheie
DTO Tellur Rally Team, Transilvania Rally Cluj 2018, Tess Rally Brasov 2018, Campionatul National de Raliuri Dunlop 2018, Vali Porcisteanu, Skoda Fabia R5, Cristi Dolofan, Mitsubishi Lancer Evo 9, Bogdan Nastase, Raul Badiu, Eugen Caragui, Ramona Rusu, Cupa Suzuki, Cupa Dacia, Cotane, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.