BRD FIRST Tech Challenge Romania

Deschide videoclipul

Cel mai mare campionat de robotica pentru elevi de liceu din Romania.

In acest an, participantii au misiunea de a crea roboti pentru explorarea altor planete.

Mii de elevi au facut cunostinta cu FIRST Tech Challenge, iar dintre acestia peste 700 s-au inscris pentru a forma echipele care vor proiecta, construi, programa si opera roboti.

BRD FIRST Tech Challenge Romania isi propune sa incurajeze elevii de liceu sa utilizeze principii de inginerie in domeniul roboticii, intr-un mediu competitiv.

Helix Robotics Braila este o echipa de tineri pasionati de robotica in primul ei an de participare la cea mai mare competitie de robotica din tara, BRD First Tech Challenge Romania 2018-2019.

Echipa este formata din elevi de la diferite licee si scoli gimnaziale din judetul Braila, pentru a incuraja cat mai multi elevi sa descopere cum pot aplica si ce presupun valorile STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Mecanica).

Echipele castigatoare la competitia  nationala vor fi prezente la Campionatul Mondial de Robotica din Detroit, S.U.A., care reuneste sute  de  echipe  din  peste 80  de tari. In  circuitul  global  al competitiilor FIRST Tech Challenge, Romania se pozitioneaza pe locul 3 ca numar de echipe participante, dupa Statele  Unite  ale  Americii si China, iar echipa de Robotica ce a reprezentat Romania a cucerit aurul si locul l mondial in cadrul Olimpiadei Internationale de  Robotica-FIRST Global Challenge 2018.

 

Fericita sa participe la intalnirea cu viitorul, inimoasa mascota CATENA s-a pierdut in multime si a facut deliciul multor copii!

 

Redactor: Ioana Bercaru
Imagine: Alex Andries
Editor: Stanislav PescuCuvinte cheie
BRD FIRST Tech Challenge Romania, Mascota Inima, Catena, Campionat de robotica

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.