CATENA sustine Programul de Instruire a Cainilor Ghizi pentru Nevazatori

Deschide videoclipul

24 aprilie este Ziua Internationala a Cainilor Ghizi pentru nevazatori si cu aceasta ocazie, CATENA a fost din nou alaturi de cauza sustinuta de fundatia romano-britanica Light into Europe.

Doamna Anca Vlad, fondatoarea Grupului Fildas Catena a reafirmat sustinerea acestui program fiind prezenta la evenimentul de strangere de fonduri gazduit de Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble, la resedinta sa din Bucuresti.  

 

Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Andrew Noble a acceptat sa mearga cu ochii acoperiti alaturi de un caine ghid, pentru a intelege ce simt nevazatorii in viata de zi cu zi.   

 

Pentru mine a fost un soc enorm. Sa nu vad nimic a fost ingrozitor. Am avut incredere totala in caine si m-am descurcat chiar daca nu am stiut unde sunt, dar am stiut ca partenerul meu, cainele intelege, si, de aceea, am reusit. Acesti caini le dau posibilitate persoanelor nevazatoare sa duca o viata normala. In Marea Britanie avem circa 5.000 de astfel de caini si experienta de cateva decenii in lucrul cu ei. Ambitia mea este sa sprijin Light into Europe astfel incat un numar cat mai mare de persoane sa beneficieze de ajutorul cainilor ghizi in Romania, a declarat Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

 

La randul sau, doamna Anca Vlad a declarat ca este onorata sa sustina cauza nevazatorilor si implicit a cainilor ghid in Romania si a dezvaluit una dintre ideile sale pentru constientizarea publicului in legatura cu aceasta cauza: realizarea unei carti de colorat pentru copii, despre cainii ghid. 

 

Alaturi de CATENA, printre sustinatorii care s-au alaturat cauzei Light into Europe cu acest prilej s-au numarat si alti lideri ai comunitatii de afaceri precum Octavian Cretu - Romaqua, Marius Puiu - Blue Air, Georgiana Pogonaru - Consul Onorific Islanda, George Mucibabici - Deloitte Romania, Veronica Savanciuc - Mullen Lowe, Camera de Comert Romano-Britanica, Total Romania, Business lease si Ubisoft. Alaturi le-au fost jurnalisti si vedete mass media precum Catalin Maruta si Lucian Mindruta.

 

Ambasadorul Noble, care este patron al Light into Europe, a avut ca invitati la resedinta sa din Bucuresti 10 dintre cei 20 de caini ghizi aflati la lucru in cadrul primului program de Caini Ghizi pentru Nevazatori din Romania, ca parte a unui eveniment de lansare a noii scheme publice de finantare a acestei initiative 

 

Programul Light into Europe a debutat in Romania in urma cu noua ani si include acum nu mai putin de 50 de caini, dintre care 15 caini ghizi cu nevazatori, cinci de asistenta si 28 aflati in diferite stagii de instructie. Romania are nevoie de peste 1000 de astfel de caini specializati care sa ii ajute pe cei  100.000 de adulti si copii a caror viata de zi cu zi este afectata de lipsa vederii.

 

CATENA este sponsor si partener de traditie al fundatiei Light into Europe si al tuturor evenimentelor de caritate organizate de aceasta: Caledonian Ball, St. George Day, Burns Supper, Bonfire Night. Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu doar că vine in sprijinul sănătătii romanilor, dar că se implică activ in ample actiuni de preventie si de informare a populatiei, in activităti de promovare si practicare a unui stil de viată sănătos, precum si in diverse campanii sociale si de ajutorare. 

 

Realizator : Elena Buhus 
Operator imagine : Ionel Stanciu
Editor montaj : Stanislav Pescu 

Foto: Light into Europe


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.