Fandacsia, palaria ca un moft!

4069 vizualizariDeschide videoclipul

Am inceput sa fac palarii in liceu. Eram mare antreprenor de clasa a Xa, ne spune Cosmina Nicolescu, designerul palariilor Fandacsia si creatoarea acestui brand.


Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft! Fandacsia, palaria ca un moft!

Am avut o perioada lunga cand nu am mai incercat sa conving pe nimeni din marele public sa cumpere palarii si m-am ocupat de alte pasiuni. In perioada aceea lunga, am lucrat doar pentru mine si prietene. Dupa perioada aceea lunga, am tras concluzia ca trebuie sa lucrezi in fiecare zi, la fiecare proiect pe care il ai. Sa nu tii nimic in sertar. Sa lucrezi cate putin la fiecare, dar sa lucrezi. Atunci cand ai un proiect care iti place si il tii in sertar, ai marisanse s a-l omori. In timpurile noastre, foarte active, te apuci de toate proiectele deodata! Sfatul meu este sa nu lasi nimic in sertar. Sa lucrezi cate putin din fiecare, cat poti, dar sa lucrezi! 

 

Cosmina pare un antreprenor experimentat. De altfel am intalnit-o la toate targurile de produse hand made si de design la care am fost si noi, in calitate de vizitatori. Dar in acelasi timp este si regizor de film, si creator pasionat de palarii. Ne vorbeste despre Fandacsia evocand imagini si povesti. Si in timp ce ne vorbeste ca intr-un vis, mainile ii merg si ne arata cum se lucreaza, foarte practic, o palarie.  

 

Palaria Fandacsia este o indragosteala temporara. Nu o dragoste pe viata si pe moarte. Nu este o chestiune serioasa, care sa schimbe lumea, este un soi de moft, un deliciu temporar, frugal, o pata de culoare, un costum care poate ajuta  un personaj interior sa iasa la iveala. 

 

In atelierul Cosminei Nicolescu am calatorit intre multe epoci si in multe colturi ale Europei. Din vremea nobilimii engleze si pana la perioada filmului italian al lui Fellini, palariile Fandacsia acopera toate starile si pot scoate din anonimat orice profil. 

 

O palarie denota putere, ne mai spune Cosmina. Daca nu aveti o palarie, sau nu aveti curajul sa purtati o palarie, sau nu vreti sa defilati cu ea, macar puneti-va palaria invizibila!

 

Palariile Fandacsia reprezinta nobleţea, clasa, sicul, dezinvoltura, chiar fronda usoara, mesaj si implicare, capriciu, deliciu si cate si mai cate....

 

Realizator : Elena Buhus 

Operator imagine : Silviu Stanciu 

Editor de imagine : Stanislav Pescu 

 Cuvinte cheie
Fandacsia, Cosmina Nicolescu, palarii, design, hand made, Fellini, Robert Redford, Borsalino 

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.