Catalin Botezatu, model in lumea modei

2553 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .
Unul dintre cei mai cunoscuti designeri romani in tara si in lume, Catalin Botezatu si-a inceput impresionanta cariera ca model, fiind recompensat, in anii ‘80 la Frankfurt, cu titlul de cel mai bun manechin al anului in Europa.

Catalin Botezatu, model in lumea modei Catalin Botezatu, model in lumea modei Catalin Botezatu, model in lumea modei Catalin Botezatu, model in lumea modei

Anii in care s-a format ca model profesionist au constituit pentru el contactul cu lumea modei. A absolvit Institutul European de Moda din Milano, unde l-a avut ca profesor pe celebrul Gianni Versace, cel care si-a lasat amprenta pe viitoarele creatii ale lui Catalin Botezatu. Este designerul roman cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul prodigioasei sale cariere in domeniul modei si se poate mandri cu prezentari de moda organizate pe toate continentele.

Din SUA pana in Namibia, din Africa de Sud, Islanda si pana in Indonezia, fara a uita sa amintim de prezentarile sale de moda in toate marile capitale europene. A creat si costume de teatru, de referinta fiind costumele pentru piesa de teatru "Marchizul de Sade" jucata la Teatrul Odeon, in regia lui Beatrice Rancea. A semnat peste 200 de costume pentru spectacolul "Cabaret", pus in scena la Teatrul de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. Pe tot parcursul anului 2011, renumita soprana Angela Gheorghiu ii poarta creatiile vestimentare la cele mai exclusiviste evenimente de pe tot mapamondul.

Catalin Botezatu a devenit primul designer roman care a beneficiat de doua pagini de prezentare in celebra revista de Haute-couture “Book Moda”. Redactorii cunoscutei reviste "Der Stern", care au dorit sa realizeze un important reportaj despre tara noastra care urma sa intre Uniunea Europeana, l-au ales pe Botezatu ca imagine reprezentativa a Romaniei, numindu-l  "Tarul modei romanesti". Un an mai tarziu, el este prezentat in aceeasi publicatie, atat ca renumit designer, cat si ca un influent personaj monden. “Deutsche Welle” si “Financial Times” au venit special la Bucuresti pentru a realiza interviuri cu Catalin Botezatu, iar EuroNews a difuzat un amplu reportaj despre activitatea designerului roman. Majoritatea show-urilor sale au fost si sunt transmise de Fashion TV.

In octombrie 2007 a devenit primul creator de moda care a realizat o prezentare de moda in timpul unei curse aeriene, la altitudinea de 10.000 metri, pe ruta Bucuresti-Paris. Este nelipsit la editiile Bucharest Fashion Week si Summer Fashion Festival unde isi prezinta anual cele mai noi si spectaculoase colectii.
    
A lansat primul volum al trilogiei biografice, „Trei Vieti. Pedeapsa”, scris de jurnalista Monica Vlad, cartea devenind unul din cele mai bine vandute volume. Audiobook-ul cu acelasi nume a devenind cel mai bine vandut al anului.trecut.

In concluzie, Catalin Botezatu este, fara doar si poate, cea mai profitabila vedeta din Romania.

Oana GeorgescuCuvinte cheie
Catalin Botezatu, Fashion TV, volumul Trei Vieti. Pedeapsa, Bucharest Fashion Week, Summer Fashion Festival, Book Moda

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.