Bijuterie Contemporana

Parcursul designerului Andreei Mogosanu in domeniul bijuteriei contemporane de autor este citam, ca o munca detectivistica pasionata si ingenua in cautarea formelor elementare si a materialelor esentiale. Absolventa a Facultatii de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, tanara si talentata artista a lucrat ca Art Director in publicitate. Pana intr-o zi in care a realizat ca piata, de fapt oferta de bijuterii contemporane, hand-made este mult prea saraca. Imi cautam cercei, nu am gasit nimic pe placul meu, asa incat am hotarat sa mi-i confectionez singura. Si asa a inceput totul… – a spus Andreea. 

1626 vizualizari

Moogu – It’s elementary my dear


A urmat cursurile Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage a lui David Sandu. Toti care am ajuns aici, la aceasta scoala am avut o confruntare directa cu bijuteria – spunea Andreea. Apoi a expus, firesc la Targurile de Bijuterie Contemporana AUTOR unde s-a evidentiat prin colectii precum Hard Coeur, Mynus sau Metrya
 
Fiecare expozant se dezvolta de la an la an si se duce intr-o directie foarte buna, atat conceptual, cat si prin tehnica si finisaje. Este un boom similar celui de acum cativa ani, din advertising.
 
Facultatea de Arte Decorative si Design a ajutat-o sa gandeasca tot felul de concepte, sa gandeasca serii pornind de la un obiect. Advertising-ul si cei cinci ani in care am lucrat ca Art Director, m-au ajutat sa dezvolt conceptele, fara a ma limita pe idei venite din prima. Imi place sa risc, sa experimentez, imi place sa ma joc cu aceasta forma pura pe care sa o virez din geometric in forme organice.. – declara Andreea.
 
Re:Red, Extreme Love, Safe Your Soul sau Flux sunt alte colectii de referinta ale Andreea Mogosanu, iar succesul noilor proiecte – Marry me?!, Skin Deep (cu designerul Marina Moldovan), Gray si Marine Sailing a fost cel scontat. Aceasta in conditiile in care in Romania publicul tinta este alcatuit din tineri cu varste cuprinse intre 22 si 37 de ani care poarta astfel de bijuterii. Poate si de aceea creeaza bijuterii de serie pentru ca la cele unicat,d esi nu ar fi dificil de realizat, muncesti foarte mult, rezultatul e bun, dar financiar nu merita. Nu cred ca exista o piata de bijuterie de autor serioasa pentru ca nu exista o oferta pe masura. De aceea contributia unor scoli de bijuterie si a unor targuri de profil este vitala.

Puterea contrastelor 


Andreea este interesata de contraste pe care le vede ca pe niste ”forme curajoase de exprimare a feminitatii”. Ea le vede pe femeile care poarta bijuteriile Moogu ca pe niste personalitati puternice si creative ca stil, comportament si cariera. Designerul foloseste toate tipurile de materiale - argint (argint 925, placat cu aur si argint oxidat), lemn de nuc sau safir galben. Creatiile sale au depasit granitele tarii si au atras atentia unor designeri si concept store-uri din Germania, Franta sau Austria, unde a expus o colectie de bijuterii din argint si lemn intr-o galerie de arta din Gratz.
 

Marry me?!


Recent, pe langa Skin Deep, colectia scrisa alaturi de Marina Moldovan, Andreea Mogosanu a lansat in aprilie 2015 o noua linie de inele de logodna si verighete. Acestea sunt realizate exclusiv din aur galben, alb sau roz si innobilate cu diamante autentice intr-o paleta cromatica generoasa - de la cele clare pana la cele negre, galben pal, rose, vernil, bleu. 
 
Fiecare model de inel de logodna sau verigheta poate fi personalizat in ceea ce priveste proportiile, tipul de aur utilizat (galben, alb sau roz de 14k sau de 18k), culoarea si numarul micro-diamantelor. Cuplurile pot opta pentru realizarea unui design unic al verighetelor, dupa privind forma, stilul, metalul pretios, finisajul si particularitatile care transforma bijuteriile in simboluri ale legaturii dintre cei doi indragostiti. Inelele de logodna se constituie in acele obiecte ale dorintei cu o rezonanta aparte, indiferent daca transmit o intentie precisa in momentul in care sunt daruite sau daca exprima dragostea care nu are nevoie de o ocazie speciala pentru a fi celebrata...

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Moogu Contemporary Jewellery 
Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana Bijuterie Contemporana

Cuvinte cheie
Andreea Mogosanu, Moogu Contemporary Jewellery, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariu