En plein air - Roberto López Etxeberria (Spania)

Unul dintre cei ma in voga designeri - spaniolul Roberto López Etxeberria, si-a prezentat cea mai noua colectie si la Bucuresti. Intiulata En plein air, aceasta a fost conceputa pe cateva teme principale: croiala, textura, aspectele vizuale, imbinarea simetrica a formelor geometrice si a culorilor reci sau folosirea accesorilor din ceramica.

2565 vizualizari

Creatorul costumelor din The Hunger Games, designerul lui Jaden Smith (After Earth)…

Roberto López Etxeberria s-a nascut in Tara bascilor, la Éibar, provincial Gipuzkoa, in 1976. A stuidat designul vestimentar la  Felicidad Duce (Barcelona) si a fost intre anii 2005 - 2008, asistentul designerului Sergei Povaguin. Incepand cu anul 2008, atunci cand si-a lansat propriul brand – Etxeberria, Roberto López a avut o evolutie fulminanta, faima sa depasind imediat granitele Spaniei. A impresionat lumea modei prin colectiile sale prezentate la Pasarela Vigo (Night Calls, 2008 si  Dress Code, 2009) si la Creamoda Bilbao (Portraits, 2010), dar si pe cei mai exigenti critici din cadrul festivalurilor de moda Ego de Cibeles Madrid Fashion Week (a prezentat doua colectii La piel que habito, toamna – iarna 2011-2012 si “Jour de fête”, vara 2012 distinse cu Premiul L’Oreal pentru cele mai bune colectii), Pitti Uomo  Florenta, Brooklyn Fashion Week New York, PROJECT New York,  Jour de Fête Washington sau THE TENTS Las Vegas. 
 
In 2011, casa de moda Etxeberria a fost selectata sa reprezinte Spania la cea de-a doua editie a concursului La Maison de la création de la Marsilia. Roberto López Etxeberria a fost invitat in acelasi an sa prezinte colectia La piel que habito in cadrul Viena Fashion Week, iar in octombrie si-a prezentat cu mare succes colectia la Brooklyn Fashion Week. La Mercedes Benz Fashion Week Madrid, celebrul designer a prezentat colectiile Viaje de invierno, toamna – iarna 2012-2013, La piel del Sur, vara 2013, París Berlín Moscú, toamna – iarna 2013-2014, Gernika, vara 2014, Midwinter men, toamna – iarna 2014, Pure Skin, vara 2015.  
 
Talentul si creativitatea lui Roberto López Etxeberria au fost confirmate si de numeroasele premii pe care le-a obtinut, printre care Premiul National pentru Moda la New Value, acordat de Printesa Letizia a Spaniei sau Premiul pentru Creativitate la ICON Awards (Colorado, SUA). A fost invitat special al Ambasadei Spaniei de la Londra pentru a sustine cateva show-uri de moda, la Designblok de la Praga, Tranoï Homme si Tranoï Femme (Paris) sau in America Latina (Bogota - Columbia, León de Guanajuato - Mexic).
 
Roberto López Etxeberria este cel care a conceput costumele pentru filmul The Hunger Games (Jocurile Foamei), iar cu ocazia premierii filmului After Earth (mai 2013), actorul Jaden Smith, fiul lui Will Smith, a purtat haine Etxeberria. Cu ocazia ultimului sau turneu, artistul Miguel Bosé a imbracat tinute marca Etxeberria.
 
In septembrie 2014 a prezentat la New York Mercedes Benz Fashion Week Pura Piel, colectia pentru vara lui 2015, iar in decembrie 2015, la Bucharest Fashion Week Roberto López Etxeberria a prezentat colectia En plein air.
 
Realizator: Oana GeorgescuEn plein air - Roberto López Etxeberria (Spania)

Cuvinte cheie
En plein air, Roberto Lapez Etxeberria, Mercedes Benz Fashion Week Madrid, La Maison de la creation, The Hunger Games, Jaden Smith, Pitti Uomo Florenta, Brooklyn Fashion Week New York, Project New York, Jour de Fete Washington, The Tents Las Vegas, ICON Awards, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariu