Kumbaya by Liza Panait

Deschide videoclipul

…sau 5 continente, 5 anotimpuri si 5 mirese intr-o singura colectie! Asa s-ar putea spune despre Kumbaya, cea mai noua colectie a creatoarei Liza Panait care, desi isi prezinta cel putin de doua ori pe an noile creatii, nu inceteaza niciodata sa ne surprinda. Cu veritabile fashion-show-uri, fiecare colectie de sezon a Lizei Panait fiind ca o declaratie de dragoste adresata tuturor femeilor, indiferent de varsta, de aspect sau preocupari!.

De data aceasta, binecunoscutul designer s-a inspirat din originile cantecului Kum ba yah (Come by Here), un cantec spiritual (versiunea originala era o rugaciune catre Dumnezeu pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie), lansat in anul 1920, dar devenit celebru cu ocazia unui festival american de folclor din anii ’50 - ’60. Kumbaya este cantecul pe care Joan Baez l-a preschimbat in imnul miscarii hippie si al folkului universal. Trendul folk este unul dintre cele mai importante din acest sezon, iar Kumbaya este ca un strigat catre divinitate. De fapt, si Liza Panait ii este recunoscatoare Divinitatii pentru tot ceea ce i s-a intamplat pe parcursul vietii si al carierei. 

 

Colectia Lizei Panait a fost asemeni unei calatorii initiatice pe 5 continente (Australia, Africa, Asia, America si Europa), cu un final memorabil ce a apartinut celor 5 mirese reprezentative, avand viziunea regizorului Viorel Panait, dar si reinterpretarea creatoarei. Am simtit ca traim acum un moment greu, in care avem nevoie sa fim uniti pentru a rezista incercarilor vietii. Strabatem o perioada in care, mai mult ca niciodata, trebuie sa ne asezam cu totii, indiferent de continentul in care ne-am nascut , indiferent de rasa, religie, de culturile din care facem parte, sub aceeasi credinta a binelui si a frumusetii. Acesta este mesajul colectiei Kumbaya -  marturisea Liza Panait intr-un interviu acordat revistei Tango.
     

 

Invitat special a fost artista Ana Stefania Andronic (BUZU), ale carei lucrari de arta fusion, parte din seria Another Language, lansata de curand in Germania, prin Galeria Senso, au intampinat publicul spectator aflat intr-un numar impresionant. 
     

 

Cele peste 100 de tinute vestimentare au atras atentia prin motivele si detaliile din costumul lor traditional, in linia anilor ’40  si ’50; vedete au fost broderiile lucrate manual, materialele (stofe, cojoc, blanita cu paiete, catifea, catifea de matase imprimata, tricot de lana si bumbac, matase, materiale pictate sau brodate manual, broderii impaslite, voal cu catifea), colectia de genti si bijuterii, dar si cea de tricotaje lucrate manual. Colectia Kumbaya, o deschidere catre toate anotimpurile, face parte dintr-un proiect amplu intitulat ”Radacini”, pe care Liza Panait il va desfasura pe toata durata anului viitor. Au fost tinute de seara si tinute de primavara, propuneri pentru anotimpul rece si pentru sezonul estival, ca un spectacol de culoare si stralucire, un omagiu adus imaginatiei, traditiilor, umanitatii si spiritualitatii.

    
Realizator: Oana Georgescu, Mihaela Moldoveanu
Foto: Cristina ArdeleanCuvinte cheie
 Kumbaya by Liza Panait,  Kum ba yah,  Come by Here,  Another Language, Radacini, Galeria, Senso, SensoLifestyle, SensoTV

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.