Dream with us colectii de sezon 2017 – 2018

5658 vizualizari

Deschide videoclipul

Editia 2017 a “Romanian Infofashion Festival RIFF - Spirit of Beauty®” a avut loc la Castelul Cantacuzino din Busteni si a fost cel de-al XXVI-lea eveniment fashion&beauty organizat de Infofashion Romania. 


Dream with us colectii de sezon 2017 – 2018

 Ineditul a constat in faptul ca toate colectiile vestimentare ale celor mai valorosi absolventi si masteranzi ai Facultatilor de Arte si Design cu profil Design Vestimentar, promotia 2017 din Bucuresti (Universitatea Nationala de Arte UNAB), Cluj Napoca (Universitatea de Arta si Design), Timisoara (Universitatea de Vest, Facultatea de Design Vestimentar) si Iasi (Universitatea Nationala de Arte “George Enescu”), dar si din Londra (University Of Art London), Chisinau (Universitatea Tehnica din Rep.Moldova) si Munchen (Ludwig Maximilians Universität / Universitatea Ludwig-Maximilian München), au fost prezentate de finalistele concursului ce a desemnat pe Ambasadoarele ale Frumusetii care vor reprezenta Romania la urmatoarele Finale Mondiale: Miss Supranational, Top Model of The World, The Miss Globe, Miss Intercontinental si Miss Diamond, dar si pe laureatele titlruilor de Best New Entry RIFF 2017, Best New Face RIFF 2017, Best Body RIFF 2017, Best Cattwalk RIFF 2017 si Best Photogenic RIFF 2017.

     

Colectiile „Marionette” (Hanelore Schadt, Universitatea de Vest Timisoara), ”Piera” – Cluj Napoca (costume de baie, 2018), “Light and Shadow” (Amelia Carauleanu, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti) si “Dream with me!” (Valentin Teodorescu, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti) au starnit ropote de aplauze.
     

Colectia “Marionette” a Hanelorei Schadt, absolventa a Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Design Vestimentar “pune in lumina problemele cu care societatea actuala se confrunta la nivel global: oamenii sunt absorbiti de tot ceea ce inseamna tehnologie, de ecranul cu informatii, lasandu-se manipulati si devenind astfel marionete ale societatii.  Acest defect al vietii contemporane este redat atat prin idei creative cat si prin materialitati si cori, toate acestea contribuind la concretizarea mesajului ce scoate in evidenta manipularea prin mass-media”.
     

 

Pentru sezonul estival 2018, ”Piera” (Cluj Napoca) - producator de lenjerie si costume de baie “pentru corp si suflet” - a lansat colectia de costume de baie pentru femei, cu liniile Basic si Fashion. Linia Basic dupa este compusa din piese clasice realizate din materiale de baza, si anume bumbac, microfibra,dantela si tull. Linia Fashion este evident mult mai sofisticata si pretentioasa datorita materialelor - satin, broderie, microfibra satinata. Colectia care inseamna lux si rafinament, frumusete si senzualitate, buna dispozitie si confort, se adreseaza femeilor increzatoare, rafinate, elegante, senzuale si cu bun gust, dar si adolescentelor care apreciaza calitatea si stilul.  

 

Absolventa a Facultatii de Design Vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti UNARTE, Amelia Carauleanu a prezentat  colectia “Light and Shadow”, gandita si conceputa pentru anotimpul toamnei. “Este o colectie exprimata prin sentimente si elemente antagonice expuse intr-un mod echilibrat. Atat prin cromatica cat si prin simbolistica, colectia impinge spectatorul spre o emotie puternica in momentul impactului vizual” – a spus ea. Cromatica abordata este monocroma, contine cantitati echilibrate de alb si negru, care sunt asezate corect compozitional, in majoritatea cazurilor pastrand simetria. Are influente asiatice si este dedicata in aceeasi masura atat sexului feminin cat si celui masculin. “Texturile materialelor desi diferite uneori, se plimba si unesc intreaga colectie”. 
     

„Dream with me!” s-a intitulat colectia semnata de Valentin Teodorescu, si el absolvent UNARTE - Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Reprezinta o colectie de moda conceptuala, ce propune opt tinute (outfit-uri), intruchipand personajul Rebecca din romanul cu acelasi nume, scris de Daphne du Maurier, intr-o viziune proprie, pastrand si un aer sugestiv al anilor 1920. „Colectia mea are in vedere si principiul dupa care se ghidau adeptii curentului simbolist” – a argumentat tanarul si talentatul designer, “acela ca valoarea fiecarui obiect din jur si al oricarui fenomen din lumea inconjuratoare poate fi exprimat si descifrat cu ajutorul simbolurilor, prin arta trebuind sa se inteleaga mai multe adevaruri absolute, care pot fi accesate doar in mod indirect. Metafora si sugestia jucand un rol important…”.

 SENSO TV a fost partener media al acestui eveniment.

Realizator: Oana Georgescu
Operator: Alex Andries
Editor: Nicu Pojaru
Foto: Infofashion.ro, Oana GeorgescuCuvinte cheie
Romanian Infofashion Festival 2017, Castelul Cantacuzino, Busteni, www.infofashion.ro, Marionette, Hanelore Schadt, Universitatea de Vest Timisoara, Piera, Cluj Napoca, Amelia Carauleanu, Light and Shadow, UNARTE, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Valentin Teodorescu, Dream with me!, Miss Supranational, Top Model of The World, The Miss Globe, Miss Intercontinental, Miss Diamond, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.