Liza Panait – Maria, Regina Inimilor

Deschide videoclipul

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale sezonului primavera – vara a fost fara indoiala prezentarea noii colectii vestimentare semnata Liza Panait.

Spectacolul eveniment  “Maria, Regina Inimilor”, organizat in colaborare cu  Secretariatul General al Guvernului si Asociatia Humaniterra  a fost dedicat celei mai iubite regine a romanilor, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la contributia decisiva a Reginei Maria la reintregirea Romaniei. Practic, a fost a recreata calatoria fostei suverane de acum 100 de ani, atunci cand Regina Maria a reasezat Romania pe harta lumii cu prilejul prezentei sale Conferinta de Pace de la Paris.
     

 

Amfitiron a fost actorul Marius Bodochi, iar protagonista, actrita Manuela Harabor care a intruchipat-o pe Regina Maria. Colectia a cuprins de tinute vestimentare reinterpretate si care a cuprins tablouri (La belle epoque, War Time, Anii ’20) din viata Reginei Maria. De remarcat si faptul ca actrita nu numai ca a interpretat magistral imaginea fostei suverane – impresionanta asemanarea izbitoare, asa cum o face si pe scena Teatrului Metropolis in piesa Regina Maria.
     

 

Acest fashion-show gazduit de Palatul Bragadiru din Capitala, este o continuare a unui amplu proiect demarat de Liza Panait, prin care omagiaza evenimente importante, repere si simboluri, dar si pe marile personalitati ale Romaniei sarbatorite in An Centenar. Proiectul artistic Radacini a adus in fata publicului mai intai superba colectie Kumbaya, menita sa transfigureze in forme, culori si nuante frumusetea celor cinci continente ale Pamantului generos pe care il locuim. A urmat Insieme cea de-a doua colectie - o transpunere artistica a dorintei noastre de a trai intr-o Europa unita si primitoare. A treia colectie Pasarea Maiastra a fost dedicata marii noastre Maria Tanase, fiind inspirata din traditiile romanesti, din frumusetea magica a datinilor acestui pamant, din matricea de culoare si splendoare a portului popular autentic, reinterpretata intr-o viziune originala. Prezentarea a culminat cu un concert sustinut de tenorul Alin Stoica si soprana Madalina Barbu, acompaniati de Orchestra Metropolitana Bucuresti (dirijor Daniel Jinga).  Tinutele romanesti traditionale ocupa un loc esential in creatiile Lizei Panait, ea fiind a fost cel dintai designer care si-a extras filonul creatiei din valorile etnice ale portului popular autohton si, de la bun inceput, coelctiile sale s-au remarcat ca fiind singulare, inimitabile, fascinante si profund romanesti.
     

 

Regina Maria este femeia pe care eu o divinizez! – spunea Liza Panait. Este un exemplu desavarsit de patriotism, de femeie, de mama, de prieten devotat. Ea a fost aceea care ne-a intregit si poate ca ne va uni si de acum pe toti. Spectacolul a inceput cu un fragment din emotionantul testament lasat de Regina Maria poporului roman si cu aparitia de senzatie a Manuelei Harabor in rolul care I se potriveste atit de bine. La belle epoque a fost primul tablou marcant al colectiei, cu tinute stilizate din tineretea Reginei, cu voaluri, cu catifea, dantela, tul brodat, sifon, tafta  si accesorii ce au redat stralucirea acelor vremuri pline de frumusete si rafinament. A urmat War Time, pe marsuri ostasesti, cu tinute inspirate din costumele militare, cu broderii manuale si brandenburguri si material cazone.  Anii ‘20 a fost tabloul inspirat din celebra  vizita a Reginei Maria  in America in anul 1926, acoloe unde a fost primita cu onoruri de cel mai inalt rang.

 

Realizator: Oana Georgescu, Mihaela Moldoveanu
Foto: Cristina Ardelean Cuvinte cheie
Liza Panait, Maria Regina Inimilor, Manuela Harabor, Marius Bodochi, Pasarea Maiastra, Maria Tanase, Palatul Bragadiru, Asociatia Humaniterra, Secretariatul General al Guvernului, Kumbaya, Radacini, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.